Logo vierklank.nl
Algemeen

Kritische kijk op afvalbeleid

De gemeente De Bilt wil de scheiding van afval verbeteren. Het college heeft daartoe een extra container verplicht gesteld en de ophaalfrequentie van restafval verlaagd. Dit leidt tot veel kritische vragen van inwoners.

In een open brief vraagt de lokale PvdA het college dringend om allereerst in februari en maart in elke wijk bewonersbijeenkomsten over het nieuwe afval-inzamelbeleid te houden om elke inwoner de kans te geven zijn of haar ervaringen te delen. Men wil dat kritiek en suggesties serieus genomen kunnen worden en dat eventuele verbeteracties of aanpassingen worden doorgevoerd. De PvdA De Bilt wil ook dat de vraag gesteld wordt of bewoners behoefte hebben aan avondopenstelling van de Milieustraat. Dit onderzoek was al toegezegd, maar is nog steeds niet uitgevoerd.

Kritiek
De PvdA De Bilt is kritisch over het college. Zij zijn van mening dat bewoners niet of onvoldoende zijn betrokken bij de uitrol van het nieuwe afval-inzamelbeleid. Ook is er nog steeds geen werk gemaakt van modernere openingstijden van de milieustraat en ook is er nog geen informatieavond over afval gehouden; die is maanden doorgeschoven terwijl het onderwerp juist nu zo actueel is.

Meer berichten