Logo vierklank.nl
 Een goed gevulde zaal geniet van de vocale prestaties van beide koren.
Een goed gevulde zaal geniet van de vocale prestaties van beide koren.
Muziek

Besloten kerstconcert van AZM

In 2017 koos het Algemeen Zangkoor Maartensdijk ervoor geen traditioneel kerstconcert te geven maar een besloten concert voor familie en genodigden, gezamenlijk met het Hilversums Gemengd Koor.

door Kees Diepeveen

Rond de 150 familieleden en genodigden waren donderdagavond 21 december naar de gerenoveerde Vierstee gekomen voor een bijzonder en sfeervol kerstconcert dat AZM samen het Hilversums Gemengd Koor(HGK) ten gehore bracht. De verbindende factor tussen beide koren is Stephan Pas, die zowel dirigent is bij AZM als bij HGK. Beide koren samen hebben zo'n 80 zangers en zangeressen op de ledenlijst staan.

Prachtige intermezzo's
Het was een concert van lichte kerstmuziek, met muziekstukken uit diverse landen. Beide koren zongen zeer harmonieus diverse kerstliederen samen als Once in Royal David's City en See amid the winter's snow . De koren brachten ook apart hun repertoire ten gehore, dat veelal bestond uit Engelstalige liederen. In het programma was een tweetal prachtige intermezzo's opgenomen, uitgevoerd door beide pianisten van de koren, Arthur Bouma van AZM en Annemieke Jussen van HGK die de dans van de suikerboon fee uit P.I. Tsjaikovski's Notenkraker vertolkten op de weinig gehoorde celesta en op piano.

Samenzang
In de samenzang met het publiek werden populaire kerstliederen als White Christmas en We wish you a mary Christmas gezongen. De zaal zong voluit mee. Vóór de samenzang werden er door vertegenwoordigers van beide koren kerstwensen uitgesproken. Na afloop van het concert werd nog gezellig en langdurig nagepraat onder het genot van een drankje en hapjes gemaakt door beide koren.

Latijns-Amerikaans concert
Volgend jaar is er weer een kerstconcert in de Michaelkerk in De Bilt. Op 8 december 2018 zal er dan een Latijns-Amerikaans concert gegeven worden. Het repertoire van dit concert zal onder andere bestaan uit de Misa Criolla en de kerstcantate Navidad Nuestra van Ariel Ramírez. Naast deze stukken worden verschillende andere Latijns-Amerikaanse stukken uitgevoerd, waaronder Libertango van Astor Piazolla en Guantanamera van Joseita Fernandez. Het concert zal worden begeleid door het Combo van Javier Rodriguez.

Meer berichten