Logo vierklank.nl
Auto's en fietsers wringen zich langs elkaar heen in het nauwe deel van de Jan Steenlaan tussen de Rembrandtlaan en de Jan van Eycklaan.
Auto's en fietsers wringen zich langs elkaar heen in het nauwe deel van de Jan Steenlaan tussen de Rembrandtlaan en de Jan van Eycklaan. (Foto: Henk van de Bunt)
Algemeen

Verkeerscirculatie De Leijen gewijzigd

In de tweede helft van september 2017 zijn er verkeerstellingen gehouden in het kader van de evaluatie van het tijdelijke verkeerscirculatieplan De Leijen en de fietsroute Jan Steenlaan in Bilthoven. De resultaten ervan worden betrokken bij een verkeersmodel om vervolgens met de werkgroep 'Veilig fietsen Jan Steenlaan' te komen tot een veilige fietsroute in combinatie met een optimale verkeerscirculatie in dit gedeelte van de gemeente.

De werkgroep had de wens geuit, voorafgaande aan de besluitvorming over een structurele oplossing voor het fietsverkeer op de Jan Steenlaan, geen wijzigingen door te voeren in het huidige verkeersregime ter plaatse. Uit de verkeerstellingen is naar voren gekomen, dat de nieuwe tunnel in de Leijenseweg goed wordt gebruikt en met het huidige verkeersregime leidt tot wijzigingen in de verkeerscirculatie in de wijk. Ten opzichte van 2015 is het verkeer op de Jan Steenlaan en Jan van Eijcklaan afgenomen, terwijl het op de Massijslaan, de Rembrandtlaan (oostzijde) en de Soestdijkseweg Noord is toegenomen. Daarbij hebben de woonstraten ten noorden van de Jan van Eijcklaan (Hans Memlinglaan en Jan Provostlaan) en ten oosten van de Jan Steenlaan (Heidepark, Rubenslaan, Rembrandtlaan, Van Ostadelaan en Ruysdaellaan) te maken met ongewenst verkeer van en naar de scholen en sportvoorzieningen aan de Kees Boekelaan en de Dwarsweg. Tevens is geconstateerd dat de rijsnelheden op enkele wegen hoger zijn dan toegestaan.

Varianten
In de werkgroep 'Veilig fietsen Jan Steenlaan' zijn intussen verschillende varianten voor de verkeerscirculatie in combinatie met varianten (fietsstroken-fietspaden-fietsstraat) voor de inrichting van een fietsroute Jan Steenlaan aan de orde geweest. Tot dusver is men in de werkgroep nog niet tot een keuze gekomen. In de komende weken zal de werkgroep nader worden geraadpleegd, om begin maart een startnotitie van de werkgroep te kunnen verwachten.

HvdB

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>