De spelers maken zich op voor de belangrijke wedstrijd.

Nova verliest belangrijke wedstrijd

Doordat er een voetbaltoernooi plaatsvond in het vertrouwde HF Witte, werd deze thuiswedstrijd (van Nova) in Vianen gespeeld. Door het slippertje van ASVD tegen Sparta aan het begin van het seizoen, kon Nova bij winst vier punten loskomen. Een belangrijke wedstrijd dus.

Nova startte niet scherp en keek al snel tegen een 1-7 achterstand aan. De rest van de wedstrijd probeerde Nova uit alle macht om het tij te keren, maar dit lukte niet. De ploeg uit Dronten bleef op voorsprong en gaf Nova geen kans om te winnen.

Vianen
In het mooie sportcomplex Helsdingen in Vianen, moest Nova 1 spelen tegen ASVD 1. ASVD stond met twee punten onder de ploeg uit Bilthoven, dus lag de druk vooral bij hen. ASVD wist goed om te gaan met deze druk en schoot uit de startblokken. Met scherp afronden en fel aanvalsspel, was er van Nova in de eerste tien minuten weinig te bekennen. Na negen minuten wist Nova pas het eerste doelpunt te maken. Daarna kwam de score van de ploeg uit Bilthoven wat meer op gang, maar wist in de eerste helft maar 7 keer de korf te vinden. Voor zo'n wedstrijd is dat gewoon te weinig om het de tegenstander moeilijk te maken. Het was duidelijk dat Nova de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen.

Beter
In de tweede helft werd er een stuk beter gespeeld, maar het lukte Nova niet om gelijk te komen. Elke keer wanneer Nova het gat tot 2 wist te brengen, was het ASVD, dat met doelpunten op belangrijke momenten de race wist af te stoppen. Ondanks dat Nova in de tweede helft veertien keer wist te scoren, was het niet genoeg om de wedstrijd te doen keren. De wedstrijd werd afgefloten met een stand van 21-24 in het voordeel van ASVD.

Zuur
Dit is een zure uitslag in zo'n belangrijke wedstrijd. In de eerste tien minuten werd Nova overklast en bleef daarna achter de feiten aan lopen. Ondanks het verlies, staat Nova op doelpuntsaldo nog bovenaan. De komende wedstrijden worden erg belangrijk om in de race te blijven voor de eerste plek.           (Job Paauw)