Logo vierklank.nl
De heer Rozenberg kreeg zaterdag 16 december namens het College een bos bloemen om hem te feliciteren.
De heer Rozenberg kreeg zaterdag 16 december namens het College een bos bloemen om hem te feliciteren.
Algemeen

Koninklijke Onderscheiding Prof. dr. Grzegorg Rozenberg.

De heer Prof. dr. Grzegorg Rozenberg (Bilthoven) is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De bij de Koninklijke onderscheiding behorende versierselen werden hem op 15 december 2017 door burgemeester Lenferink van de gemeente Leiden op de Universiteit Leiden uitgereikt.

De heer Rozenberg zette na zijn promotie in de Wiskunde aan de 'Akademie van Wetenschappen' in Polen zijn wetenschappelijke carrière voort aan o.a. de Universiteit Utrecht, de State University of New York in Buffalo en de Universiteit in Antwerpen. In 1979 werd hij in Leiden benoemd als hoogleraar Theoretische informatica bij de subfaculteit Wiskunde en Informatica en ook als 'adjoint professor' bij het Department of Computer Science van de University of Colorado at Boulder.

In 2007 bereikte hij de pensioengerechtigde leeftijd, maar tot op de dag van vandaag is hij actief als onderzoeker. Hij publiceerde meer dan 500 papers, hij heeft 6 boeken geschreven en was (co-)editor van vele bundels en van vijf 'handbooks' die wereldwijd als standaardwerken worden beschouwd. Hij heeft altijd een brede wetenschappelijke belangstelling gehad met een grote gave voor het aangaan van succesvolle nationale en internationale samenwerkingsverbanden met vooraanstaande wetenschappers in belendende gebieden of zelfs buiten de Informatica. Professor Rozenberg heeft zich als hoogleraar ingezet voor de belangen van de Theoretische Informatica, die veel verder gingen dan het belang van zijn eigen vakgroep en faculteit en heeft Nederland vertegenwoordigd in vele internationale projecten. Zijn wetenschappelijke verdiensten blijken ook uit de zes eredoctoraten die aan hem zijn toegekend door zes buitenlandse Universiteiten.

HvdB

Meer berichten