Salvodames met winst (oude) jaar uit

De inhaalwedstrijd tegen het bezoekende en op de derde plaats staande Wilhelmina uit Amersfoort heeft Salvo aangegrepen om de tweede plaats op de ranglijst stevig in handen te houden. Na een spannende wedstrijd tegen een zeer geroutineerd team was het Salvo dat de wedstrijd met 3-1 wist te winnen.

Na het verlies tegen de koploper hadden de Maartensdijkse volleybalsters zichzelf beloofd dit deze wedstrijd goed te maken. Dit moest gebeuren tegen het een plaats lager staande team van Wilhelmina. Een team met heel veel geroutineerde dames die het spel goed konden lezen. Daardoor ontspon er zich een wedstrijd met heel veel rally's. De kwaliteit van Salvo is dat er ontzettend goed verdedigd wordt wat tegen minder hard aanvallende teams als de tegenstander zijn voordeel had. De teams waren erg tegen elkaar opgewassen. Maar bij Salvo speelde Nienke van de Burg een geweldige wedstrijd. Zij haalde persoonlijk de angel uit de sterke middenaanval van Wilhelmina door telkens een goed blok te zetten en daardoor veel punten te maken. Ook speelde zij verdedigend een prima wedstrijd. De teams ontliepen elkaar niet veel. Alleen in de tweede set was Salvo duidelijk minder dan de tegenstander die deze set won met 17-25 nadat de eerste set door Salvo gewonnen was met 25-20. De derde set was buitengewoon spannend. Nu roerde ook Nadya Speek zich nadrukkelijk als buitenaanvalster. Zij sloeg punt na punt binnen mede door de knappe set ups van Carien de Ridder. De set werd nipt gewonnen met 25-23. Ook de vierde set was spannend. De set ging gelijk op tot 18 punten waarna Salvo over net wat meer raffinement en aanvalskracht beschikte. De winst ging naar de thuisploeg met 25-20. Door deze 3-1 overwinning staat Salvo op de tweede plaats. Dit met nog twee wedstrijden in te halen. Op 3 januari spelen de dames op 19.30 uur in sporthal De Meent in Huizen een inhaalwedstrijd tegen Prima Donna.