Logo vierklank.nl
Jos Heuer neemt afscheid van De Werkplaats met een maatschappelijk cadeau.
Jos Heuer neemt afscheid van De Werkplaats met een maatschappelijk cadeau.
Jeugd

De Werkplaats helpt Stichting Ghana Schoolsupport

Maar liefst twee inzamelingsacties voor de stichting Ghana Schoolsupport hebben de afgelopen maand plaatsgevonden bij De Werkplaats Kindergemeenschap. Jos Heuer, directeur bedrijfsvoering van het middelbaar onderwijs ging met pensioen en vroeg zijn gasten om een bijdrage en bij het basisonderwijs werd een Kerstmarkt gehouden.   

door Walter Eijndhoven

Jos Heuer was directeur Bedrijfsvoering van de Werkplaats en hij wilde voor zijn afscheid graag een maatschappelijk cadeau: 'Ik ben niet vies van cadeaus', aldus Jos op zijn receptie, 'maar nog liever steun ik een goed doel'. Op 12 december was zijn receptie en met een bomvolle zaal werd het afscheid op een warme wijze gevierd. Jos heeft veel betekend voor het middelbaar onderwijs waar hij 42 jaar werkzaam was.

Ruim
Relaties en vrienden hebben ruim voldaan aan Jos zijn wens en gaven gul. Een week later kwam John van Deemter namens de Stichting Ghana schoolsupport melden wat de 'opbrengst' was; maar liefst 1.822 euro. Jos was er stil en beduusd van, 'Wat een ongelofelijk mooi bedrag', aldus Jos. John en Indra van Deemter danken Jos van harte voor zijn hele sympathieke actie.

Kerstmarkt 
Woensdag 20 december jl. was het weer gezellig druk tijdens de jaarlijkse kerstmarkt bij het basisonderwijs van de Werkplaats. Er waren veel enthousiaste kinderen, die druk waren met schminken, haren vlechten en spelletjes of het verkopen van kerststukjes, gitaren, kerstkaarten, kerststallen, speelgoed en eten en drinken. Ook was het koor de gehele middag uit volle borst aan het zingen. De opbrengst van deze kerstmarkt was maar liefst € 2525,25 en komt ook ten goede aan Stichting Ghana schoolsupport. 'Het is ongelofelijk', aldus voorzitter Indra van Deemter, 'dat in twee uur tijd zo'n groot bedrag ingezameld kan worden'.

Te doen
Het totaalbedrag is inmiddels opgelopen tot bijna 4500 euro en zal door de Stichting worden besteed aan verbetering van het onderwijsklimaat in de regio Sefwi Bekwai in Ghana. Het doel is om dertien geselecteerde arme publieke scholen te helpen met basisvoorzieningen zoals schoolmeubilair, boeken, schriften, pennen etc. Daarnaast zal één openbare school -  Akaasu - 3 extra klaslokalen met meubilair krijgen. John en Indra van Deemter; 'Omdat wij regelmatig in Ghana komen, zien wij hoe je daar met zo'n bedrag het verschil kunt maken in een schoolgemeenschap. Het heeft grote impact op een school als we extra klaslokalen, een toiletgebouw, een bibliotheek of andere zaken kunnen realiseren. Op www.ghanaschoolsupport.nl is meer informatie te vinden.

Meer berichten