Logo vierklank.nl
 Henk van Zijtveld zaterdag op het Maartensdijkse Maertensplein.
Henk van Zijtveld zaterdag op het Maartensdijkse Maertensplein. (Foto: Henk van de Bunt)
Sport

Henk van Zijtveld naar Olympia Haarlem

Maartensdijker Henk van Zijtveld zal het komende softbalseizoen Pitchercoach/Assistent Coach worden bij landskampioen Softbal Olympia Haarlem. Hij blijft ook, op meer incidentele basis, verbonden aan HSV Centrals, dat een niveau lager speelt.

Henk van Zijtveld leerde softballen met de Amerikanen van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Zijn eerste vereniging was VIPS (Maartensdijk), daarna speelde hij voor veel andere teams en verenigingen in Midden-Nederland. Henk speelde in het Rayonteam Midden-Nederland en vanaf 1988 in het Nederlands heren-softbalteam. Met dit team speelde hij op het WK (1992) en werd Europees Kampioen (1993). Elf keer werd zijn clubteam Nederlands kampioen.

Vanaf zijn 23e jaar is hij trainer/coach van verschillende jeugd-softbalteams en dames/heren seniorenteams, o.a. bij Centrals van topsport cadetten en topsport junioren. Samen met Hans Snel trainde/coachte hij de Centrals-dames. Henk ziet bij Olympia 3 ex-speelsters van Centrals terug: infielder Emma Wojcek, catcher Stephanie Pears en pitcher/outfielder Eva Voortman. Eva is een leerling van Henk en inmiddels traint ze ook af en toe weer met Hem. Vorig jaar speelde Henk nog in het 1e softbalteam van Centrals. Met spelen is hij nu definitief gestopt. De coach van Olympia, de Nieuw Zeelander Stanley Doney, wilde alleen Van Zijveld en niemand anders: 'Henk is een goede techniektrainer én een goed mens'.            (Bertus Voortman)

Meer berichten