Logo vierklank.nl
Jos Heuer neemt afscheid van zijn geliefde school.
Jos Heuer neemt afscheid van zijn geliefde school.
Algemeen

Chapeaupenning voor Jos Heuer

Donderdag 14 december reikte burgemeester Sjperd Potters een chapeaupenning uit aan Jos Heuer, directeur Bedrijfsvoering bij De Werkplaats (WP) in Bilthoven. Gedurende meer dan tien jaar heeft Heuer zich dan ook verdienstelijk gemaakt voor de Biltse samenleving, altijd zoekend naar de verbinding tussen zijn school De Werkplaats en de maatschappij.

door Walter Eijndhoven

Naast zijn reguliere baan als directeur Bedrijfsvoering bij De Werkplaats was Heuer bestuurslid bij Samen voor De Bilt, lid Platform Duurzaamheid, deelnemer Bilts Energie Beraad, lid Klankbordgroep Centrumplan Bilthoven en vanuit de klankbordgroep voorzitter Werkgroep Vinkenplein en Werkgroep Veilig Fietsen Jan Steenlaan. Jos Heuer zette zijn kennis en ervaring belangeloos in voor de Biltse samenleving. De burgemeester reikte hem daarom graag de chapeaupenning uit.

Innerlijke drive
'Bij elk project oversteeg Heuer het belang waarvoor hij oorspronkelijk was ingehuurd', vertelt Potters. 'Elke keer weer zoekt hij de verbinding tussen school en de Biltse samenleving, kijkend naar het gemeenschappelijk belang en altijd bereid om gezamenlijk voor de beste oplossing te gaan'. En alles natuurlijk in de avonduren, naast zijn reguliere baan als directeur Bedrijfsvoering. En dat jaar in, jaar uit. Potters: 'Bij Jos Heuer merk je dat hij alles doet vanuit een innerlijke drive, goed voor de mens, voor de natuur en voor het milieu: voor de wereld om ons heen. Ik ken de heer Heuer als een bescheiden man, ondanks dat hij duidelijk al dan niet sturend aanwezig is. Zijn integriteit en betrouwbaarheid maken hem een belangrijke en gewaardeerde partner'.

Snoeproute
'Ook in zijn functie als directeur Bedrijfsvoering op De Werkplaats kreeg Heuer veel gedaan met zijn collega's en werkers: financiering nieuwbouw van de school, aanleg van 560 zonnepanelen, schoolgebouwen energiezuiniger laten worden, de bouw van de Kees Boeke Sporthal, maatregelen om de 'snoeproute' van de werkers schoon te houden tussen De Werkplaats en de Plusmarkt en De Werkplaats kreeg in september het predikaat Fair Trade school. Een lijst om trots op te zijn'.

Meer berichten