Logo vierklank.nl
Sneeuwpret in de Steenen Camer anno 2017. (foto Frans Poot)
Sneeuwpret in de Steenen Camer anno 2017. (foto Frans Poot)
Algemeen

55 jaar geleden lag er ook sneeuw

'Hé, die foto ken ik', dacht Annet Akkerman toen zij, ziek thuis, alle tijd had om De Vierklank van 13 december 2017 door te lezen. Hierin trof zij een foto, die haar in één klap 55 jaar terug in de tijd bracht.

door Henk van de Bunt

De foto over de sneeuwpret in de Steenen Camer van 13 december 2017, wás al eens gemaakt: namelijk, in februari 1962. 'Op die foto zie ik mijn moeder onze slee trekken. Als kleinste (1 jaar) zit ik voorop. Daarachter zitten mijn 5 jarige zusje Eva en mijn 3 jarige zusje Marieke. Verschillen: de auto's in de straat en de dakkapellen'.

Leijen
Annet vertelt verder: 'Van mijn 1ste tot mijn 20ste woonde ik in de Steenen Camer. Vervolgens woonde ik 25 jaar in Utrecht. Een samenloop van omstandigheden bracht mij 7,5 jaar geleden weer terug naar de gemeente; nu in de Leijen. Natuurlijk zijn er zaken veranderd. Maar sommige dingen veranderen nooit!'

Steenen Camer
Frans Poot maakte de recente foto: omdat Frans zelf bewoner is van deze sinds 1936 bestaande straat, leek het logisch hem te vragen het contact te laten leggen: Frans Poot: 'Vagelijk kwam e.e.a. nog wel terug in het geheugen; ik blijk haar vader nog in mijn fysiotherapiepraktijk ontmoet te hebben'. Annet reageert bevestigend: 'Dat kan kloppen. Mijn vader werd onlangs 90 jaar; hij was ooit hoofd van de Jan Ligthart-school.

Meer berichten