Kerstbrunch Rode Kruis in de recreatiezaal van Toutenburg.
Kerstbrunch Rode Kruis in de recreatiezaal van Toutenburg.

Kerstbrunch in Toutenburg

Algemeen Kerst

door Rob Klaassen

Woensdag 13 december vond er een gezellige kerstbrunch plaats in Toutenburg in Maartensdijk voor alle deelnemers van de koffiebijeenkomsten die het Rode Kruis in Maartensdijk en De Bilt organiseert.

Henny van Engelen coördinator sociale dienst : 'We hebben vandaag voor deze gezamenlijke kerstviering de beide koffiegroepen samen met de vrijwilligers bij elkaar. Er zijn hier nu 47 deelnemers en 13 vrijwilligers. Het kan allemaal alleen maar zo worden georganiseerd, dank zij de medewerking van al die vrijwilligers.

Koffiebijeenkomsten
Henny: 'Wij organiseren onze koffiebijeenkomsten voor de oudere, wat eenzame, mensen die niet of nauwelijks de deur nog uitkomen. Door onze koffiebijeenkomsten krijgt men toch weer wat meer contact met de omgeving. Door elkaar te ontmoeten, samen koffie te drinken gaan mensen zich steeds meer prettig voelen. Door onze, door vrijwilligers bemensde, rolstoelbus kunnen mensen naar ons toe komen. We hebben twee groepen van ieder minimaal 20 deelnemers. Een groep in Maartensdijk en een groep in De Bilt. In Maartensdijk komt de groep in de recreatiezaal van Toutenburg tweewekelijks bij elkaar. Op woensdag van de 'even' weken van 9.30 tot 11.30 uur. In De Bilt vindt er elke laatste woensdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur een koffiemiddag plaats in het Rode Kruisgebouw, St Laurenweg 13'.

Welkom
Henny: 'Iedereen is altijd welkom. Als er vragen zijn of reden voor overleg, kan dat het beste door mij te bellen op tel 0346 212729. Ik doe dit werk samen met Ad en Corrie Versteeg en Cindy van Engelen. Zonder hun steun en de vele, vele andere vrijwilligers zou ik dit werk onmogelijk kunnen doen'.