Logo vierklank.nl
 Er is met kerst veel te doen in De Bilthuysen.
Er is met kerst veel te doen in De Bilthuysen.
Kerst

Kerst in De Bilthuysen

Bewoners van een van de vier woon- en zorgcentra van De Bilthuysen in Bilthoven hoeven zich tijdens de kerstdagen niet te vervelen. Om voor vertier te zorgen is het team 'Fijne Dagbesteding' in het leven geroepen. Gedurende het hele jaar zorgen zij voor leuke uitjes voor de bewoners, maar tijdens de kerstdagen schenken zij hen extra aandacht.

door Walter Eijndhoven

'De hele maand december is er van alles te doen voor onze bewoners', vertelt communicatiespecialist Liselotte de Bruijn. 'Wij begonnen vrijdag 8 december al met een kerstmarkt bij de Bremhorst, één van onze vier verzorgingshuizen. Van tevoren werden door de deelnemers allerlei kaarten gemaakt, potjes jam, kaarsen en dergelijke, allemaal voor verkoop'. Maar deze kerstmarkt is natuurlijk pas het begin. Deze maand wordt, met eigen busjes, nog ergens een leuke kerstmarkt bezocht, onder leiding van een aantal vrijwilligers en worden op de diverse locaties kerstkaarten en -stukjes gemaakt, samen kerstliederen gezongen en wordt samen naar kerstfilms gekeken, natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.'

Eenzaamheid
Liselotte: 'Al deze activiteiten zijn in aanloop naar de kerstdagen. Op alle locaties vinden kerstvieringen plaats en is er een gezamenlijk kerstdiner, waarbij het personeel, in net pak, de bewoners serveert. Een mooie, maar drukke tijd. Natuurlijk hopen wij wel dat alle bewoners meedoen met de activiteiten. Helaas komt eenzaamheid onder ouderen veel voor. Met deze activiteiten willen wij hen een prikkel geven om mee te doen, zodat zij de kerstdagen niet in eenzaamheid hoeven door te brengen. En als zij echt alleen op hun kamer willen blijven, respecteren wij hun keuze natuurlijk ook'.

De Biltse Hof organiseert donderdag 28 december van 16.00 tot 17.00 uur een Lichtjestocht rond De Biltse Hof. Belangstellenden zijn van harte welkom om mee te wandelen. Na afloop van de wandeling is er warme chocolademelk, glühwein en zijn er oliebollen.

Meer berichten