Logo vierklank.nl
Sparks of Joy brengt Dickenssfeer op het Maertensplein.
Sparks of Joy brengt Dickenssfeer op het Maertensplein.
Activiteiten

Winterfair Maertensplein

Zaterdag 16 december was er voor de tweede keer een winterfair georganiseerd door de activiteitencommissie van de Maartensdijkse middenstandsvereniging (MMV).

Door Henk van de Bunt

Een winterfair is in deze tijd van het jaar een moment van gezelligheid en samenzijn. Het Westbroekse koor Sparks of Joy was zaterdag ook op het Maertensplein aanwezig. Lia Verheul vertelde over het koor: 'Gisteren (vrijdag) hebben wij ook driemaal opgetreden op de Kerstmarkt in Westbroek. Sinds een aantal jaren verkleden we ons rond kerst en oud en nieuw in Charles Dickenskleding en met veel succes. Mensen vinden het niet alleen leuk om naar te luisteren maar vooral ook om naar te kijken. Op 4 januari 2018 verzorgen we ook de entourage bij de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op Jagtlust in Charles Dickens stijl'.

Ook aan de kinderen was gedacht; zij konden lekker klimmen, springen en glijden op diverse attracties. In het geval van deze glijbaan kon dat pas halverwege de dag; de chauffeur, die de glijbaan in Maartensdijk moest afleveren, was eerst bij vergissing naar het Zeeuwse Sint Maartensdijk afgereisd en toen daar geen Maertensplein bleek te zijn keerde hij spoorslags om en leverde alsnog zijn attribuut ter bestemder plekke af.

Lokale winkeliers bemensden diverse kramen in een sfeervolle pagode-tent. De winterfair was bedoeld om de bezoekers van het Maertensplein e.a. kennis te laten maken met het ruime aanbod van dit winkelcentrum. Daarnaast was er ook voor iedereen de mogelijkheid om een kerststukje of een lampje te maken.

Meer berichten