Salvodames afgetroefd

Het was erop of eronder tegen de koploper. Het werd eronder. Koploper Keistad was in Amersfoort het betere team en won het duel volkomen terecht met 3-1.

De statistieken gaven al aan dat het een heel moeilijk karwei ging worden voor Salvo. De lijstaanvoerder had veel meer punten gescoord in haar wedstrijden dan Salvo. Dus een tegenstander met een sterke aanval. Salvo had volgens diezelfde statistieken veel minder punten tegen geïncasseerd. De hoop was dat de dames zichzelf zouden overtreffen in de aanval en verdedigend weer een prima wedstrijd zouden afleveren. Die hoop werd al snel de grond ingeboord door tegenstander Keistad. In de eerste servicebeurt kreeg Salvo zes services achter elkaar niet onder controle en direct een achterstand opleverde. Hierdoor begonnen de dames slecht en keken de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Het team herstelde zich nog wel maar niet genoeg. De eerste set ging naar de tegenstander met 25-19. De tweede set begon Salvo sterk. Het klopte allemaal en de aanvalsmachine aan de andere kant stokte. Er werd zelfs een voorspong gerealiseerd van 11-21. Nicole Visscher onderscheidde zich in deze fase. Toen ging het weer mis. Harde services en knallende smashes zorgden er voor dat de tegenstander weer langszij kwam en zelfs een voorsprong nam. Gelukkig hervond Salvo zich net op tijd en won de set toch nog met 24-26. Ook de derde set ging Salvo goed van start. Het team leidde met 11-15. Toen kwam er weer een servicekanon aan service die Salvo naar een achterstand serveerde. Deze set ging verloren met 17-25. De vierde set was de fut eruit en ging kansloos naar de lijstaanvoerder met 25-15. Resteert Salvo nog een inhaalwedstrijd en dan zit de eerste seizoenshelft er op. Wel met een mooie top drie klassering