Nova wint gemakkelijk van Revival

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen de als 7e geplaatste Revival op het programma in Barneveld. De formatie van Nova kwam geen moment in gevaar. Na vijf minuten spelen stond het al 0-5 in het voordeel van Nova. Zij konden in de eerste helft zelfs uitlopen tot een 1-9 voorsprong. Na de tweede helft speelde Nova de wedstrijd uit en kwam tot een 19-34 zegen.

Vanaf de eerste minuut nam Nova het initiatief en liet meteen zien dat er niks te halen viel. De eerste score aan de kant van Revival liet even op zich wachten. Zij wisten na zeven minuten hun eerste doelpunt te scoren, waarna zij in de 17e minuut pas de tweede maakte. Nova ging door met scoren en liep verder uit. Beide teams zochten de kleedkamers op met een stand van 9-16 in het voordeel van Nova.

Formaliteit
De tweede helft was een formaliteit. Revival was niet opgewassen tegen de scherp schietende spelers van Nova. Aan het begin van de tweede helft wist Revival nog een paar keer te scoren, maar daarna was het gespeeld. Door een reeks van elf doelpunten in negen minuten, zette de Biltsche formatie het team uit Terschuur volledig aan de kant. Uiteindelijk floot de scheidsrechter de wedstrijd af met een 19-34 stand.

Thuis
Een makkelijke wedstrijd voor Nova. Toch blijft het team kritisch en scherp. De wedstrijd kende periodes met weinig doelpunten voor Nova. Met uitzicht op de kraker van 6 januari moet Nova op z'n scherpst zijn. 6 januari wordt ASVD uit Dronten onder vuur genomen door de spelers van Nova. ASVD staat met twee punten minder dan Nova, op de tweede plek.          (Job Paauw)