Logo vierklank.nl
 Deelnemers hebben aandacht voor de getoonde beelden.
Deelnemers hebben aandacht voor de getoonde beelden.
Kunst & Cultuur

Muzikale nostalgie in Het Weeshuis van de Kunst

Zaterdagavond had Rick van Westerop een bijeenkomst georganiseerd onder de titel 'PopQuiz'. Het was een avond waarop de belangstellenden hun kennis van de popmuziek konden toetsen.

Aan de hand van getoonde beelden of muziekfragmenten werden vragen gesteld. Het jeugdige Biltse talent Emiel Slob speelde enkele solo's op zijn elektrische gitaar, waarna gevraagd werd van welk nummer dit het intro was. De deelnemers konden een favoriete plaat of CD meenemen en daar aan de andere bezoekers 3 vragen over te stellen. Ook kon er een filmpje met een eigen concertbezoek getoond worden; gevolgd door enkele kennisvragen aan de andere deelnemers. Zo waren er beelden te zien van het legendarische concert van de Rolling Stones in het Kurhaus in 1964. Maar ook van recentere concerten van o.a. Rammstein, Peter Gabriel en Paulo Nutini. De quiz werd vakkundig geleid door de jeugdige Stanzy Kersten. Het Weeshuis ademde een sfeer van nostalgie en jeugdig enthousiasme.            (Frans Poot)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>