Logo vierklank.nl
 Volkskerstzang Maartensdijk is altijd druk bezocht.
Volkskerstzang Maartensdijk is altijd druk bezocht. (Foto: Henk van de Bunt)
Muziek

50ste Volkskerstzang in Maartensdijk

door Marijke Drieenhuizen

Op maandag 18 december wordt voor de 50ste keer een Volkskerstzang in Maartensdijk gehouden. Iedereen is welkom in de sfeervolle Maartenskerk aan de Nachtegaallaan om de traditionele kerstliederen mee te zingen en afwisselend te luisteren naar het kerstverhaal, de koren en de muziek.

In de zestiger jaren van de vorige eeuw werd in de grotere steden vaak een Volkskerszang gehouden. Gerard van Witzenburg - toen één van de nieuwe inwoners van Maartensdijk - vond een dergelijke bijeenkomst een mooi initiatief. In Maartensdijk was volgens hem de vereniging Het Nut van het Algemeen de aangewezen organisatie om dit op te pakken. Zij legden de bal echter weer terug en Gerard van Witzenburg pakte het vervolgens zelf op. Hij zocht mede-organisatoren bij de kerken en gezamenlijk organiseerden zij in 1967 de eerste Volkskerstzang in Maartensdijk. Gerard van Witzenburg zag uit naar dit jubileum; helaas is hij onlangs overleden.

Feestelijk programma
De insteek is altijd geweest om samen met anderen de bekende kerstliederen te zingen, afgewisseld met het optreden van het liefst plaatselijke koren en het verzorgen van muziek. Dit jaar doen weer mee het Maartenskoor, muziekvereniging Kunst en Genoegen, organist Jochem van der Waals, de zangeressen Lolita en Michaëla en speciaal dit jaar het Algemeen Zangkoor Maartensdijk. Met het samenstellen van het programma wordt altijd geprobeerd om het kerstverhaal op een speciale manier vorm te geven; dit jaar zullen burgemeester Sjoerd Potters en (wijk-)wethouder Madeleine Bakker het verhaal lezen. Het voorblad van het boekje is ontworpen door Daan van der Linden. De bijeenkomst start om 19.30 uur en vanaf 19.00 uur staan de deuren voor iedereen open. Het programma duurt naar verwachting vijf kwartier.


 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>