Logo vierklank.nl
Activiteiten

Tot de volgende keer Buur!

'Hallo Buur' is een initiatief van het Platform Respectvol samenleven. In een tweewekelijkse column lees je over een inspirerend buurtinitiatief in De Bilt. Deze week: De laatste column.

Vijftien keer mocht ik iets schrijven over bijzondere buurt- en bewonersinitiatieven. En vijftien keer was dat een openbaring. Wat gebeurt er veel moois in deze gemeente! Van buurtmoestuinen tot samen eten, van een plek voor kunst door en voor bewoners tot burenhulp.

En laat ik ook Mens De Bilt niet vergeten. Wie De Vierklank goed leest, weet dat deze organisatie bruist van de mooie bijeenkomsten en initiatieven voor werkelijk alle groepen uit De Bilt en de kernen eromheen. Toch weten nog te weinig mensen dit. Zonde, want er gebeurt echt veel. Dus mensen: google Mens De Bilt eens en kijk wat er voor jou te doen is.

Voor mijzelf kreeg vooral de column over het project Eet Mee! In je buurt een speciale betekenis. Ik ben zo'n typische drukke werkende moeder, je kent ze wel. 'Hallo' zeggen deed ik nog wel tegen mijn oudere buurvrouw van twee huizen verder. Maar verder kwam het contact niet. De Eet Mee! In je buurt – week begin juni opende mijn ogen. Hoezo wel leuk hierover schrijven en zelf niets ondernemen?

Ik vroeg met de speciale uitnodigingskaart mijn buuf samen met een oudere dame uit de buurt op de thee. Wat werd het gezellig! Mijn buurvrouw is daarna nog een keer komen eten. Aan tafel bij mijn gezin. Leuk om elkaar zo wat beter te leren kennen. Sindsdien is de drempel om af en toe even een praatje te maken ook weg. Er is nu echt contact.

Hopelijk blijven alle initiatieven die in deze columns voorbij kwamen nog lang bestaan. En hebben veel lezers er –net als ik-iets aan gehad.

(Julie Houben)

Reacties of vragen? hallobuur@respectvoldebilt.nl

Meer berichten