Cecile Korevaar debuteert met een realistische en meeslepende roman.
Cecile Korevaar debuteert met een realistische en meeslepende roman.

Bilthovense Cecile presenteert debuutroman

Algemeen Lezersactie

Op vrijdag 15 december van 17.30 tot 19.00 uur presenteert Cecile Korevaar haar debuutroman 'Wat jij niet weet'. in de Bilthovense Boekhandel. Zij zal die avond vertellen over de achtergronden van het boek en signeert.

Het verhaal speelt zich af in de binnenlanden van Kenia, waar de veertienjarige Nederlandse Tess, samen met haar ouders, noodgedwongen tracht een nieuw leven op te bouwen. 'Wat jij niet weet' is fictief geschreven, maar gebaseerd op de rauwe randen van de werkelijkheid.

Tess verhuist onverwachts met haar ouders naar Kenia. Ze belandt er tussen de inheemse Samburu-stam en moet noodgedwongen een nieuw leven opbouwen. Ze spreekt de taal niet, begrijpt niets van de cultuur en mist haar vriendinnen. Al snel blijkt dat er achter de ware reden van de verhuizing een groot geheim schuilgaat. In 'Wat jij niet weet' trekt Cecile Korevaar een parallel tussen twee werelden die extreem van elkaar verschillen. Hoe ga je als tiener om met een culture-shock? Hoe verbind je je met een wereld die zo anders is dan je gewend bent? 'Wat jij niet weet' laat de lezer ervaren dat als je kansen pakt, je iets ook een kans geeft en als je minder naar de verschillen kijkt, je eerder de overeenkomsten ziet.

Cecile Korevaar komt al sinds haar tiende bij haar oom in Kenia. Voor 'Wat jij niet weet' duikt ze nog dieper in de cultuur. Ze logeert bij de lokale bevolking en doet uitgebreid onderzoek naar eeuwenoude tradities, zoals uithuwelijking en besnijdenis bij meisjes. Korevaar: 'Samburu-meisjes groeien totaal anders op dan meisjes in Nederland en krijgen minder kansen, maar in de basis verschillen ze niet van elkaar.' Dit gegeven is het fundament van 'Wat jij niet weet'.

Lezersactie
Voor de lezers van De Vierklank is een aantal exemplaren beschikbaar gesteld. Om hiervoor in aanmerking te komen stuurt u een mail naar info@vierklank.nl o.v.v. Wat jij niet weet.