Het Dorpshuis in winterse sferen.
Het Dorpshuis in winterse sferen.

Westbroek in winterse sferen

Algemeen Westbroek

door Walter Eijndhoven

Wie hecht aan winterse gezelligheid in deze tijd van het jaar, kan vrijdag 15 december van 18.00 tot 21.30 uur z'n hart ophalen in het sneeuwrijke Westbroek. In en rond het Dorpshuis vindt een kerstmarkt-winterfair plaats en zingt het Charles Dickenskoor de bezoeker toe.

En wie weet bedekt een dik pak sneeuw de straten van Westbroek, dwarrelen sneeuwvlokken langzaam omlaag, door het lichtschijnsel van de straatverlichting en wagen kinderen hun eerste schaatspasjes op de boerenslootjes tussen de boerderijen. En als er geen sneeuw ligt, dan zorgt de organisatie van de kerstmarkt wel voor nepsneeuw.

Marktkramen
'De bezoeker kan terecht bij 33 marktkramen en er is voor ieder wat wils', vertelt Hilda, één van de organisatoren. 'Of je nu bent geïnteresseerd in sieraden, keramiek of tassen, grote kans dat je hier iets van je gading vindt. En natuurlijk is er nog veel meer te zien. Wij leggen een lichtjespad aan, je kunt meerijden op de arreslee, samen met de kerstman en overal is muziek te horen. Ook Sparks of Joy treedt tijdens de avond op verschillende tijstippen op'. Natuurlijk is er ook genoeg te eten en te drinken voor iedereen. Coen verzorgt allerlei kersthapjes, Ruth Nagel van Vink Witgoed verzorgt kookdemonstraties en het Dorpshuis schenkt chocomel.

Westbroek Draait Door
Na afloop volgt nog een dorpsborrel en wordt een 'Westbroek Draait Door' gehouden.  'Het belooft een heel gezellig programma te worden', vertelt Hilda. 'Peter van Dijk zit, net als Matthijs van Nieuwkerk, aan tafel met bekenden, in ons geval bekende Westbroekers en vraagt hen het hemd van het lijf'. De gasten aan tafel worden nog even geheim gehouden, maar de onderwerpen zijn al wel bekend. Peter van Dijk werpt alvast wat vragen op: 'Wat is er dit jaar gebeurd in dit bedrijvige dorp? De korfballers en de Vriendenkring hadden hun jubilea, de molen heeft een mooie nieuwe bestemming gekregen en welke tips heeft een 'verlater' van Westbroek voor een 'nieuwe' ondernemer?' Het belooft een mooie uitzending te worden. Iedereen is welkom om bij de live-opnames aanwezig te zijn. Dit is een unieke kans om bij deze speciale eenmalige editie van 'Westbroek Draait door' aanwezig te zijn. Inclusief Lucky TV, natuurlijk. Uiteraard heeft Van Dijk ook een tafeldame, namelijk Monique de Graaf. En wat zegt hij aan het begin van de interviews? Westbroek draait doorrrr!'