De Bilthovense volleybalmachine.
De Bilthovense volleybalmachine. Foto: Ron Beenen

Irene D1 wint op karakter

Algemeen Sport

Het ging niet gemakkelijk, maar met een flinke dosis vechtlust en doorzettingsvermogen heeft Irene de topper tegen Protos met 3-2 weten te winnen. Het tactische plan werkte de eerste twee sets voortreffelijk.

Voorin stond de lange spelverdeelster Sandra Jongerius blokkerend tegenover de hoofdaanvalster van Protos. Met achterin en aan opslag Maaike Scharrenburg op de spelverdeling was Irene duidelijk te sterk voor Protos. Met overtuigende cijfers werden deze twee sets gewonnen.

Nadat Maaike Scharrenburg op de voet van de tweede scheidsrechter ging staan, stokte de Bilthovense machine. Op halve kracht moest Maaike de wedstrijd uitspelen. Protos profiteerde optimaal, terwijl Irene op zoek was naar het juiste systeem. Protos trok de stand gelijk door zeges in de derde en vierde set. 'Als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat', dachten de Irene-meiden. Op karakter knokte Irene zich terug in de wedstrijd, in het heetst van de strijd dook Nadine Everaert zelfs in de tribune om een bal te redden. Een gekneusde rib, maar wel de rally gewonnen. Met het kleinst mogelijke verschil trok Irene aan het langste einde. 16-14 en een 3-2 zege voor het Bilthovense team.

Op zaterdag 16 december om 15.15 uur, speelt Irene dames 1, nu tweede in de competitie, thuis in de Kees Boekehal, tegen de huidige nummer drie NVC D1 welke één punt achter staat.   (Michel Everaert)