Robin de Rooij legt aan voor één van zijn negen doelpunten.

DOS wint in doelpuntrijk duel

De laatste thuiswedstrijd van DOS in 2017 leverde veel doelpunten op. De meeste doelpunten scoorde de thuisclub, die voor de eerste maal deze zaalcompetitie de grens van dertig doelpunten passeerde.

Vanaf het eerste fluitsignaal pakte DOS direct het initiatief. BEP (Purmerend) keek behoudens bij de 1-1 stand de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan. DOS speelde gedreven en in hoog tempo en gaf BEP -tot frustraties van de Noord Hollanders- geen moment de gelegenheid om in de wedstrijd te komen. De schutters werden kort verdedigd, waarmee de angel uit het spel van de tegenstander werd gehaald. Via een snelle 5-1 werd de voorsprong uitgebouwd. Bij rust stond er al een comfortabele 18-11 voorsprong op het scorebord.

Verdedigend viel, waarschijnlijk vanwege de riante voorsprong van zeven doelpunten, de concentratie na rust af en toe wat weg. Vanwege deze verdedigende onzorgvuldigheden kon DOS de voorsprong ook niet verder uitbouwen. Aanvallend bleven de Westbroekers wel doorscoren en speelden zij de juiste mensen goed uit. Bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter uit Groningen, stond de teller op 34. Een mooi aantal dat vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden.

Door de 34-27 overwinning blijft DOS bovenin meedraaien en deelt met nog twee andere teams de tweede plek, waaronder de tegenstander van aanstaande zaterdag KVS. Aanstaande zaterdag reist DOS daarvoor af naar Scheveningen. De wedstrijd tegen KVS  begint om 19.00 uur.