Logo vierklank.nl
 Drie leden van de voorbereidingswerkgroep v.l.n.r. Els Bonten, Esther van Keulen en Inge Fuijkschot.
Drie leden van de voorbereidingswerkgroep v.l.n.r. Els Bonten, Esther van Keulen en Inge Fuijkschot.
Algemeen

Gluren bij de Buren gaat tienjarig bestaan vieren

door Guus Geebel

Hoewel de winter nog moet beginnen is een werkgroep vanuit de Stichting Kunst en Cultuur De Bilt (SKC) al begonnen met de voorbereiding van het evenement Gluren bij de Buren, dat op zaterdag 17 en zondag 18 maart plaatsvindt. Het wordt de tiende editie van dit laagdrempelig liefhebbersfestival op huiskamerniveau en krijgt daarom een extra feestelijk tintje.

Bij Gluren bij de Buren stellen particulieren in hun woning belangeloos ruimte beschikbaar voor het maken van muziek, theater, cabaret, exposeren van beeldende kunst en verhalen vertellen. Amateur artiesten, kunstenaars en musici krijgen in die huizen een podium aangeboden en zorgen voor een gevarieerd programma. Gluren bij de Buren is een initiatief vanuit de SKC en wordt georganiseerd door een werkgroep bestaande uit Els Bonten, Inge Fuijkschot, Esther van Keulen, Carin de Kok en Yvon Müller. Het evenement wordt gefinancierd door de SKC en een bijdrage van bezoekers. In alle deelnemende huizen kunnen gasten een vrijwillige bijdrage doneren.

Jubileum
Voor deze jubileumeditie is de werkgroep nog op zoek naar mensen die hun huis voor het evenement open willen stellen. 'Deelnemers van vorige edities hebben we inmiddels aangeschreven, maar we willen er ook graag nieuwe mensen bij hebben. We zoeken nog speciaal naar musici die met klassieke muziek willen optreden. Het streven is tien optredens per dag in te vullen, dat past mooi bij het jubileum. Om voor een optreden in aanmerking te komen kunnen gegadigden zich nu al inschrijven via e-mail glurenbijdeburendebilt@gmail.com. Op de website www.skc-debilt.nl staat ook informatie over het evenement', vertelt Inge Fuijkschot.

Organisatie
Voorafgaand aan Gluren bij de Buren wordt op vrijdag 16 maart vanwege het tienjarig jubileum een feestelijke opening georganiseerd. Alle betrokkenen bij het evenement worden daarvoor uitgenodigd, dus zowel huizenbezitters als artiesten, die als een soort prevue korte optredens zullen verzorgen. Er wordt nog gezocht naar een passende locatie voor deze opening. Optredens op 17 en 18 maart duren maximaal 30 minuten en vinden plaats op 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Dan wordt in elk huis telkens hetzelfde programma uitgevoerd. 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>