Logo vierklank.nl
Algemeen

Leo Fijen presenteert landelijk blad over de bezieling van kloosters

Nieuwe kloosterglossy in het teken van Licht.
Nieuwe kloosterglossy in het teken van Licht.

door Henk van de Bunt

Midden in de tijd naar Kerstmis toe presenteert Maartensdijker Leo Fijen een nieuw landelijk kwartaalmagazine Klooster! Dat staat in het teken van Licht. Het nieuwe magazine wordt donderdag 7 december gepresenteerd in de abdij van de Benedictijnse monniken in Egmond-Binnen.

Abten en abdissen van kloosters in Nederland vertellen hoe het licht is geworden in hun leven, maar ook wat je kunt doen om in deze drukke en hectische dagen van de feestmaand december weer rust en stilte te vinden. Daarom staan er in het nieuwe landelijke blad over kloosterleven praktische oefeningen om bij je eigen bron te komen.

Succes
In mei nam Leo Fijen het initiatief tot een eenmalige kloosterglossy die zo'n succes werd dat er maar liefst 20.000 exemplaren werden verkocht. Fijen kreeg toen het advies van allerlei kanten om door te gaan met dit kloostermagazine. Daarom sprak hij fondsen aan, ging een partnerschap aan met grote maatschappelijke organisaties en vroeg de medewerking van kloosters en abdijen in Nederland. Het resultaat mag er zijn: voor het eerst een landelijk tijdschrift van 108 pagina's over de bezieling van het kloosterleven voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw evenwicht in hun bestaan.

Thuis
Leo Fijen is dankbaar, dat in zo korte tijd een nieuw magazine op de markt is gebracht. Dat wijst erop dat steeds meer mensen ernaar verlangen om heel even thuis te zijn in de regels en de structuur van het kloosterleven zonder dat ze fysiek zich in een abdij bevinden: 'Er is een grote behoefte aan rust en regelmaat, aan stilte en bezieling. Mensen horen steeds minder bij organisaties en verenigingen en zijn nergens meer thuis. Dit kloostermagazine biedt zoekers een thuis, juist in deze feestdagen', aldus Leo Fijen.

Licht
In het magazine draait alles om licht. Er is zelfs een ABC opgenomen over licht in ons leven. Maar artsen, burgemeesters en zakenlieden vertellen ook hoe zij in hun drukke leven meer rust vinden. Dat gebeurt in boeiende reportages, persoonlijke dagboeken en inspirerende beeldverhalen met poëtische teksten. Bestsellerauteurs als Wil Derkse, Thomas Quartier, Anselm Grün en Kees Waaijman werken ook mee aan dit tijdschrift en laten graag in hun hart kijken.

Lezersactie
Voor lezers van De Vierklank is een aantal exemplaren beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor een exemplaar stuurt u een mailtje naar info@vierklank.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>