Logo vierklank.nl
Meer dan 250 belangstellenden bezochten de officiële opening van Ouders Lokaal.
Meer dan 250 belangstellenden bezochten de officiële opening van Ouders Lokaal.
Algemeen

Ouders Lokaal officieel van start

door Walter Eijndhoven

Donderdag 29 november opende wethouder Anne Brommersma onder toeziend oog van 250 belangstellenden officieel het platform Ouders Lokaal in H.F. Witte Centrum in De Bilt. Het platform heeft als doel ouders met elkaar in contact te brengen om samen over opvoeding te praten, elkaars ervaringen te delen en zo van elkaar te leren.

Tevens hoopt Ouders Lokaal, door ouders met elkaar te verbinden, op het ontstaan van leuke initiatieven binnen gemeente De Bilt. Na de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Montfoort is De Bilt de vierde gemeente die is aangesloten op dit platform.

Uitleg
Anne Brommersma beet het spits af met een uitleg over de inhoud van Ouders Lokaal en hoopt dat vele ouders zich aanmelden bij dit platform. Niet alleen om ervaringen met elkaar te delen, maar ook om initiatieven te ontplooien binnen de gemeente. 'Veel ouders hebben moeite met het opvoeden van hun kinderen en vragen zich vaak af of zij hun kinderen wel goed opvoeden', vertelt Brommersma. 'Meestal is de relatie tussen ouders en kinderen prima, maar niet altijd. Wat te doen met jongere kinderen die niet willen eten, of altijd klieren of pubers die de hele dag zitten te gamen', vervolgt Brommersma haar verhaal. Het Project Ouders Lokaal probeert ouders met dit soort vragen te ondersteunen, door hen met elkaar in contact te brengen en hen hierin te faciliteren.

Herkenbaarheid
Filosoof en omdenker Berthold Gunster probeerde ouders handvatten aan te reiken en hen te laten nadenken over opvoeding, maak van een probleem een kans. Als voorbeelden gaf hij fietsers die altijd met de wind in de rug fietsen en aan het eind van de tocht teruggaan met de bus. Een ander voorbeeld was het illegaal downloaden van muziek van hardrockgroep Iron Maiden.Deze rockgroep wilde het illegaal downloaden aanpakken en kwam erachter dat dit voornamelijk plaatsvond in de grote steden van Brazilië. Als antwoord op het probleem illegaal downloaden gaven zij daar popconcerten. Nog nooit werden optredens van deze groep zo goed bezocht. 'Kortom, de eerste stap bij omdenken begint altijd met een probleem, accepteer dit als een feit en zoek, als tweede stap, naar een kans, een nieuwe mogelijkheid', vertelt Gunster. Gedurende de avond gaf Gunster nog vele voorbeelden, die tot herkenbaarheid leidden bij de aanwezige ouders.

Initiatief
Ouders Lokaal kent diverse initiatieven: 'Mama Lokaal', een wekelijkse ontmoeting voor (bijna) jonge moeders; 'Workshops Lokaal', inspireert, informeert en verbindt ouders via workshops en lezingen; 'School Lokaal', creëert ontmoetingsplekken in school voor ouders; 'Droom Lokaal', projecten bedacht door en voor ouders (en kinderen). Voor meer informatie over Ouders Lokaal, neem contact op via e-mail: info@ouderslokaal.nl of ga naar de website: www.ouderslokaal.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>