V.l.n.r. Vivienne van Eijkelenborg, Maureen du Toit en Bianca van den Hoek van Rijwielpaleis Bilthoven.
V.l.n.r. Vivienne van Eijkelenborg, Maureen du Toit en Bianca van den Hoek van Rijwielpaleis Bilthoven.

Drukbezochte feestelijke uitreiking ondernemersprijzen

Algemeen Algemeen

door Guus Geebel

Woensdag 29 november werden in de Mathildezaal van het gemeentehuis de winnende ondernemers uit vier categorieën voor de titel Biltse Ondernemer van het Jaar 2017 bekend gemaakt. Het evenement is een initiatief van Lions Club De Bilt-Bilthoven en wordt georganiseerd samen met de gemeente De Bilt en Business Contact de Bilt (BCB).

Heel veel ondernemers, oud-winnaars, politici en belangstellenden waren naar Jagtlust gekomen om dit tweejaarlijkse ondernemersfeest bij te wonen. De genomineerde startende ondernemers, middenstanders, duurzaamste ondernemers en de ondernemers die generiek het beste waren beoordeeld, wachtten met elkaar in spanning de uitslag af. De prijsuitreiking werd geleid door Maureen du Toit. Na een welkomstwoord van burgemeester Sjoerd Potters en een terugblik met de winnaars van de vorige ondernemersverkiezing werd per categorie de uitslag bekendgemaakt. De winnaars ontvingen naast het juryrapport en een oorkonde, een beeldje van de kunstenaar Luigi Amati.

Starters
De prijs voor de startende ondernemer van het jaar wordt na een videopresentatie van de genomineerden bekendgemaakt en uitgereikt door Emile Bezemer. De genomineerden zijn: Alice Zandbergen van ZB ZandBergen Shoes, Hessenweg 112 De Bilt, Diana van Esveld van uitzendbureau JouwWerk, Willem de Zwijgerlaan 7 Maartensdijk en Babine Kleykamp van BienB conceptstore, Kwinkelier 8 Bilthoven. De winnaar werd Diana van Esveld. De jury noemt haar een pure onderneemster, gestart vanuit haar eigen huis, met enorme energie en zeer gedreven. De blij verraste winnares dankt iedereen met een op rijm gestelde speech.

Middenstanders
Vivienne van Eijkelenborg die de prijs in 2007 won reikte de award voor de Biltse middenstander van het jaar uit. Genomineerd waren: Evert Boshuis van Rijwielpaleis Bilthoven, Koperwieklaan 1 Bilthoven, Heleen Hoogenboom en Sanne Bogers van Hoogenboom & Bogers edelsmeden, Emmaplein 8 Bilthoven en Kelly de Jong en John van Leeuwen van Kooklust 121, Hessenweg 155 De Bilt. De winnaar is Evert Boshuis van Rijwielpaleis Bilthoven. De jury noemt hem een begrip in Bilthoven en daarbuiten. Hij leverde een enorme bijdrage aan de herontwikkeling van het dorp. Zelf is hij niet aanwezig en de prijs wordt in ontvangst genomen door Bianca van den Hoek.

Duurzaamste ondernemer
Wethouder Ebbe Rost van Tonningen reikt de prijs voor duurzaamste Biltse ondernemer van het jaar uit. De genomineerden zijn: Sonne Copijn van Bijen & Bedrijf,  Groenekanseweg 90A Groenekan, Trudie van Haaster van het RecycleLAB, Kwinkelier 18 Bilthoven en Suzanne Baan en Hubert Jan Peek van Griftenstein & Zorg, een zorgboerderij aan de Utrechtseweg 371 De Bilt. De winnaar is Sonne Copijn. De jury heeft een lovend rapport over haar en noemt haar zeer gepassioneerd, de vierde generatie onderneemster. Zij betrekt ook haar trotse vader J'ørn Copijn bij de prijs en doet een oproep goed voor de bijen te zorgen.

Biltse ondernemer van het jaar
Rabo directievoorzitter Migchel Dirksen reikt de prijs uit aan de Biltse ondernemer die generiek het beste werd beoordeeld. Genomineerd zijn: Gert Smit van PLUS Bilthoven, Donsvlinder 2 Bilthoven, Pascal en Karin Ursinus van projectbureau Berengroep, Rembrandtlaan 4 Bilthoven en Johan van Doorn van bouw, schilder, glas JohvanDoorn De Bilt, PC Staalweg 120 Bilthoven. De Biltse ondernemer van het jaar 2017 is Gert Smit van Plus Bilthoven. Het juryrapport vermeldt: Gert Smit is een zeer betrokken lokale ondernemer, is constructief, beschaafd en succesvol, heeft moeilijke tijden doorstaan, is zeer creatief in verbinding en fungeert als spil van de omgeving. Gert Smit is heel blij met de prijs.

Jury
De jury van het evenement bestond uit: wethouder Ebbe Rost van Tonningen, voorzitter, Frans van Beek, notaris bij Notarissen Houwing van Beek, Jelle Braak, vicevoorzitter van BCB, Migchel Dirksen, directievoorzitter Rabobank Rijn en Heuvelrug en Lars Rikze van Lions Club De Bilt-Bilthoven. Met het evenement Ondernemer van het Jaar 2017 steunt de Lions Club de renovatie van Dorpshuis en Sporthal De Vierstee in Maartensdijk en de Stichting Fight for Sight. Fight for Sight maakt in gebieden in India waar veel armoede is oogoperaties mogelijk.

Sonne Copijn met de prijs voor duurzaamste onderneming, met vader en dochter.
De genomineerden in afwachting van de prijsuitreiking.
Prijswinnaar Gert Smit (links) van Plus Bilthoven met Migchel Dirksen
Emile Bezemer met Diana van Esveld van uitzendbureau JouwWerk, winnaar bij de starters.