DOS wint op karakter

DOS zette zaterdag een geweldige teamprestatie neer. Tegen het Haagse HKV/Ons Eibernest speelde DOS geconcentreerd en gemotiveerd en haalde zo de overwinning binnen.

Coach Andreas van Grootheest kende voorafgaande aan de wedstrijd personele problemen aan de dameskant. Naast de nog geblesseerde Linda Nap kon ook Lisa Rademakers niet spelen vanwege een schorsing. Hierdoor startte Marjolein van Zijtveld in de basis en deed dat op een prima wijze. Bas de Jong ging voorop in de strijd. Niet alleen sterk als altijd in de rebound, maar ook messcherp in de afronding en kort verdedigend op zijn tegenstander. Na driekwart van de wedstrijd was hij helemaal leeg gespeeld. Van Grootheest liet hem vijf minuten langs de kant herstellen, waarna hij in het laatste deel weer mee kon doen.

Verschil
De wedstrijd ging vanaf het begin op en neer. De thuisploeg was de eerste die een verschil maakte bij 4-2. HKV counterde en scoorde viermaal op rij. Via 4-6 kwam DOS weer langszij bij 6-6, maar wederom wist HKV een voorsprong te pakken nu met drie punten (7-10). Binnen vier minuten waren de rollen omgedraaid en had DOS een 11-10 voorsprong gepakt. Bij 12-12 waren het de bezoekers die twee punten achterelkaar scoorden. Ook bij rust was de achterstand voor DOS nog steeds twee punten bij 14-16.

Beslissing
De tweede helft werd DOS steeds sterker. Eerst werd snel, de achterstand weggewerkt. De verdedigende afspraken werden beter nagekomen en HKV scoorde nog maar zes doelpunten na rust. Tot 22 - 22 ging het gelijk op, maar de laatste tien minuten wisten de Hagenezen niet meer te scoren. De oranjehemden wel en zo pakten ze verdiend de tweede overwinning van het zaalseizoen met een mooie 27-22 eindstand. Door dit resultaat staat DOS op een gedeelde twee plek op de ranglijst met vier punten.

DOS speelt aanstaande zaterdag weer thuis in De Vierstee. Om 20.15 uur is BEP uit Purmerend de tegenstander dat net als DOS vier punten heeft.