Bijtertje Alex Temme probeert een Desto-aanvaller de bal te ontfutselen.
Bijtertje Alex Temme probeert een Desto-aanvaller de bal te ontfutselen. Foto: Nanne de Vries

SVM kan voorsprong niet vast houden

In de uitwedstrijd tegen Desto, de voormalige club van SVM-trainer Kevin de Liefde heeft SVM gestreden voor wat het waard was met inzet en passie.

In een gelijk opgaande eerste helft kregen beide ploegen kansen om op voorsprong te komen. SVM was met Mike de Kok steeds gevaarlijk, terwijl Desto gelukkig in de eerste helft het vizier niet op scherp had staan. Met de weer herstelde aanvoerder Marcel Melissen werd SVM steeds gevaarlijker: al in de 10de minuut had de score geopend kunnen worden. Maar pas in de 40ste minuut lukte het SVM; Mike de Kok opende de score (0-1).

In de 2e helft ging Desto verbeten op jacht naar de gelijkmaker. Coach Kevin de Liefde had de verdediging wat anders ingevuld met Alex Temme. Desto kreeg kansen, maar bleef slordig in de afronding. SVM had pech dat schoten op de lat geen doel troffen. Twintig minuten voor tijd scoorde de thuisploeg de gelijkmaker (1-1).

Eerst stopte SVM goalie Max Koetze nog een toegekende strafschop en vervolgens moesten de bezoekers met tien man verder na een verwijderings-rode-kaart voor Aydo Halilov. Desto scoorde nog twee keer en bepaalde de einduitslag op 3-1.

Aanstaande zaterdag is SVM (gedeeld 7de met 12 punten) gastheer voor het uit Culemborg komende Focus '07 dat met 21 punten op de tweede plaatst bivakkeert.