Afbeelding

Winterstraatfeest op Zorgboerderij Toutenburg groot succes

Algemeen Activiteiten

door Henk van de Bunt

Vier dames, allemaal van de Maartensdijkse Molenweg, hadden het plan opgevat. Begin augustus kwamen ze bij elkaar en tijdens deze eerste bijeenkomst werd het al snel duidelijk: 'Wij gaan een 'winterstraatfeest' houden'. Zaterdag 4 november werden hun dromen bewaarheid.

 Heel belangrijke vragen doemden op; vragen van het niveau: 'Waar?' en 'Hoe' en 'Wie zal dat waarvan betalen'. De dames hadden even nog geen idee, maar het zou gaan gebeuren. Een week later staken zij hun hoogden opnieuw bij elkaar. Renata Bruineman: 'Het idee kwam, omdat een collega vertelde over hun straatfeest in Hilversum. Ik deed een oproep op de BuurtWhatsApp en spontaan meldden Janneke Versteeg, Carola Halberstadt en Katinka Pricken zich'.

Doel
'Ons doel was om elkaar wat beter te leren kennen (zowel de nieuwkomers als de oud gedienden) en om in de drie straten (Molenweg, Molenhof en Steijlingweg) wat meer veiligheidsgevoel te creëren. Wij wonen immers in dezelfde stra(a)t(en), maar gek genoeg was het de eerste keer dat wij 'face- to-face' met elkaar in contact kwamen. Terwijl één van ons al 10 jaar op de Molenweg woont. De grote vraag was alleen 'waar gaan we het houden?'

Voorbereiding
Op zoek naar sponsoren in ons leuke dorpje, belandden we bij Landwaart Culinair, Cafetaria Peet, boeketterie Klokker, Jumbo, Kluswijs, Bakkerij Bos, Wijnhandel 'Op de Terp' en ook bierbrouwerij 'de Leckere' en 'Blond Indians'. Alle sponsoren wilden meedoen. En Zorgboerderij Toutenburg stelde hun fraaie erf beschikbaar om partytenten te plaatsen. Toen ook de Gemeente de officiële evenementaanvraag goedkeurde was het een feit! Er werd een quiz in elkaar gedraaid, een culinair plan opgesteld (stamppot met hamburgers) en oude filmpjes kwamen tevoorschijn. Zelfs kinderen van één van de bewoner hielpen mee met appeltaart bakken.

Alleman feest
Op 4 november stonden diverse in bewoners in de startblokken. De partytenten waren de dag ervoor al opgezet door Wouter van Oostrom van de zorgboerderij en Peter Bouchsché van Cafetaria Peet. Ballonnen, tafelkleden, statafels; alles werd uit de kast gehaald en de BBQ voor de heerlijke hamburgers werd vlakbij de koeien (in de stal dus overdekt) opgesteld. En om 17.00 uur druppelden de eerste gasten binnen. Gerard van de Molenweg ondersteunde het geheel met zijn professionele muziekinstallatie en Ali Kutifan (een vriendelijke en professionele fotograaf uit Syrië) kwam speciaal om foto's te maken. Om 23.00 uur was nagenoeg alles door iedereen weer opgeruimd.

Zwaaien
De volgende dag liet Renate Bruineman haar hondje uit; daarover vertelt zij: 'Ik liet mijn hondje uit en iedereen zwaaide. De volgende dag vertelden bewoners elkaar: 'zo leuk, ik loop door de straat en iedereen (her-)kent me nu. Dus dat was een zwaaipartij van jewelste toen ik mijn hondje uitliet. Inmiddels is er al weer animo om deze zomer een buurt-BBQ te organiseren'.

Afbeelding