Het feestje kan beginnen.
Het feestje kan beginnen.

Wethouder Rost van Tonningen opent Dr. Letteplein

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Vrijdag 24 november opende wethouder Ebbe Rost van Tonningen het Dr. Letteplein in De Bilt. Met een gezamenlijke barbecue maakten direct omwonenden er maar direct een feestje van.

In het verkeerscirculatieplan voor De Bilt vormt het Dr. Letteplein één van de belangrijkste projecten. Dankzij de aanleg van vrijliggende fietspaden, bredere trottoirs, meer parkeerplaatsen en de vervanging van verouderde verkeerslichten is een betere doorstroming van verkeer mogelijk.

Opwaarderen
Omwonenden rond het Dr. Letteplein en de Bewonersvereniging Groenekanseweg werkten actief mee aan de variantenstudie en de uiteindelijke keuze. Gemeente en omwonenden bespraken meerdere varianten en beoordeelden het plan op onder andere verkeersveiligheid, ruimtelijke inpassing en logica van oplossing. Het grootste draagvlak bleek uiteindelijk voor het opwaarderen van de bestaande situatie, ook vanwege de doorlooptijd. Ook de gemeenteraad koos voor deze variant. Projectleider bij de gemeente De Bilt Ewout Dekker kijkt dan ook tevreden terug op dit project. 'Het vastgestelde ontwerp voorziet in een betere doorstroming voor het verkeer. Daarnaast verbetert de veiligheid van fietsers, dankzij vrijliggende fietspaden, en konden wij waardevolle bomen behouden, met name de monumentale boom in het midden van het gazon.' Nog niet alle werkzaamheden rond het Dr. Letteplein zijn afgerond. De gemeente kijkt nog naar een betere bereikbaarheid van het bankje voor rolstoelgebruikers.

Wethouder Ebbe Rost van Tonningen opent het Dr. Letteplein.