Geflatteerd verlies

Het eerste elftal van FC De Bilt voetbalde op zaterdag 25 november in Nieuwegein tegen JSV. Het was bekend dat dit een lastige uitwedstrijd zou worden, want JSV is enkele jaren een stevige eersteklasser geweest, degradeerde vorig jaar en wil weer zo snel mogelijk een stapje omhoog.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, speelde de strijd zich voornamelijk af op het middenveld en er gebeurde vrij weinig. Na een kwartier moest de Biltse keeper het veld verlaten vanwege een blessure die hij opliep in een botsing met een Nieuwegeiner; Jos werd prima vervangen door Timon de Jong. Op slag van rust klutste de bal in het Biltse doel, waardoor de ruststand 1-0 werd.

Spektakel
Na de rust was er meer spektakel. In de 55e minuut scoorde JSV na een mooie aanval een mooi doelpunt: 2-0. Kort daarna nam FC De Bilt een corner en het leek erop dat een Biltse aanvaller de bal vrij kon inkoppen. De centrale verdediger van JSV tikte de bal met zijn hand weg. De scheidsrechter negeerde de situatie. Kort daarna onnodig balverlies op het middenveld waar JSV van profiteerde: 3-0.

Geflatteerd
Een uiterst geflatteerde tussenstand en FC De Bilt trok ten strijde. In de 75e minuut scoorde Marc Schuurman uit een mooie vrije trap van Raymond van Nistelrooij. En rond de 80e minuut bracht Redouan Boussoufi uit een heerlijke corner van Erwin Korthals de spanning weer helemaal in de wedstrijd (3-2). Helaas lukte het niet om de gelijkmaker te scoren. Dat JSV in de allerlaatste minuut nog een keer scoorde, is meer voor de statistieken.

Zaterdag 2 december speelt FC De Bilt om 14.00 uur thuis tegen VVZ uit Soest.