Uitreiking van de cheque van 20.000 euro; v.l.n.r. Patrick Gerritsen (directeur Berg & Boschschool), Aryan van Engelen ( voorzitter Rotary Club De Bilt), Mathieu Pater (medewerker Papageno) en Marjan Franssen (muziektherapeute Berg & Boschschool).
Uitreiking van de cheque van 20.000 euro; v.l.n.r. Patrick Gerritsen (directeur Berg & Boschschool), Aryan van Engelen ( voorzitter Rotary Club De Bilt), Mathieu Pater (medewerker Papageno) en Marjan Franssen (muziektherapeute Berg & Boschschool).

Dikke cheque voor Stichting Papageno en Berg & Boschschool

Algemeen Algemeen

Maandagavond 27 november vond in Eetcafé van Miltenburg een feestelijke overhandiging plaats van een cheque ter waarde van 20.000 euro aan de Stichting Papageno en de Berg & Boschschool in Bilthoven. De uitreiking vond plaats tijdens een reguliere clubbijeenkomst van Rotary De Bilt.

door Walter Eijndhoven

'Tijdens de eerder dit jaar gehouden fundraising activiteit 'De Hoefslag Rally' is door Rotary De Bilt geld opgehaald voor de Stichting Papageno', vertelt Rotarylid Frans van Bijsterveld. 'Deze stichting organiseert muziektherapie voor kinderen met autisme en doet wetenschappelijk onderzoek naar autisme in relatie tot muziektherapie', vervolgt Van Bijsterveld. De stichting is opgericht door Jaap van Zweden en zijn vrouw Aaltje, ouders van een zoon met een autisme. In 1997 richtten zij de Stichting Papageno op om gezinnen met één of meer kinderen met een autisme te helpen. Die hulp bestaat voor het grootste deel uit muziektherapie thuis. En verder in projecten als Ontmoeten, MuziekMakers en kunsteducatie voor het speciaal onderwijs. Van Bijsterveld: 'De therapie is een middel om het kind te bereiken, nieuwsgierig te maken of te motiveren, maar ook om een veilige sfeer te scheppen waarin het kind zich vrij kan uiten. Muziek haalt kinderen met autisme uit hun isolement, bevordert hun sociale vaardigheden en verbetert zo hun kwaliteit van leven'.

Steuntje in de rug
Met de cheque van Rotary De Bilt worden kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar, met de diagnose autisme, ondersteund met muziektherapie. Deze therapie vindt op de Berg & Boschschool plaats. Van Bijsterveld: 'Namens onze club, reikt de Stichting Kinderzorg, een door de Rotary De Bilt geadopteerde stichting, de cheque uit aan de Berg & Boschschool'. Stichting Kinderzorg helpt kinderen en jongeren die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Met name als zij in een positie terechtkomen waarin zij niet dezelfde kansen en mogelijkheden hebben als hun leeftijdgenoten. Juist op het moment dat er geen perspectief lijkt te zijn voor andere vormen van subsidies wil Stichting Kinderzorg, binnen haar mogelijkheden, ondersteuning bieden.