Logo vierklank.nl
Vol ongeduld wachten de jongste deelnemers op het moment dat het Pepernotentoernooi van start gaat.
Vol ongeduld wachten de jongste deelnemers op het moment dat het Pepernotentoernooi van start gaat.
Sport

Pepernotentoernooi Judokan groot succes

Vijftig kinderen van vier tot zeven jaar stonden zaterdag 25 november om 9.00 uur in sporthal De Vierstee in Maartensdijk te trappelen van ongeduld om aan hun wedstrijdjes te mogen beginnen. Over de hele dag genomen hadden 198 kinderen verdeeld over diverse leeftijdscategorieën zich aangemeld voor het jaarlijkse Pepernotentoernooi van Judokan .

door Kees Diepeveen

Van 9.00 tot 16.00 uur deden kinderen van verschillende leeftijden en ervaring mee aan het toernooi, dat begonnen is als clubtoernooi maar in bijna 25 jaar is uitgegroeid naar een regionaal toernooi. 198 Kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar gingen met elkaar de mat op om uit te maken wie de winnaar werd. Judoka's uit Maarssen, Utrecht, Driebergen-Zeist, Doorn, Elst, Vianen, Bussum, Houten en Rhenen namen deel.

Strak geregisseerd
Wethouder Sport Madeleine Bakker verrichte de opening van het toernooi door de kinderen, trainers en begeleiders van de eerste groep welkom te heten in de vernieuwde Vierstee en zei trots te zijn op Judokan dat in staat is om een groot toernooi te organiseren. De wedstrijdjes verliepen volgens een strak geregisseerd schema. In principe kwam elk kind driemaal op de mat om onderling uit te maken wie de poulewinnaar werd. Voor de middagpauze judoden de kinderen van vier t/m negen jaar en na de middagpauze de oudere kinderen.

Hans Stevens Bokaal
Na afloop van de wedstrijden in elke leeftijdscategorie volgde de prijsuitreiking waarbij alle deelnemers een fraaie medaille kregen. Voor de mooiste worp of actie binnen een leeftijdscategorie stelde de organisatie een stijlprijs beschikbaar. Een fraaie beker met de naam: Hans Stevens Bokaal. De winnaars van deze bokaal waren er allemaal enorm blij mee. Om 16.00 uur kon de organisatie terug zien op een geweldig toernooi met dank aan alle judoka's, ouders EHBO, vrijwilligers en scheidsrechters die dit mogelijk maakten.

Meer berichten