Ruimte nederlaag voor DOS

De uitwedstrijd tegen KVA bracht niet wat DOS er van verwacht had. De ploeg wilde zich revancheren voor de nederlaag van vorige week, maar dat pakte anders uit.

In Amstelveen pakte de thuisploeg vanaf het begin het initiatief. Het ervaren team legde DOS het vuur na aan de schenen, maar de ploeg gaf zich niet gewonnen. Steeds haakten de Westbroekers aan zodat het verschil bij rust nog prima overbrugbaar was.

Na de 16-14 ruststand bleef DOS in het begin van de tweede helft nog goed bij. Het spel van fe Westbroekers was te slordig en vooral verdedigend onder de maat. Bij 22-19 scoorde KVA halverwege de tweede helft binnen twee minuten driemaal en besliste hiermee de wedstrijd. DOS kwam dit moment niet meer te boven en speelde de rest van de wedstrijd vooral tegen zichzelf. KVA bouwde de voorsprong nog verder uit naar een 31 - 23 eindscore.

Aanstaande zaterdag is de tweede thuiswedstrijd van DOS in het zaalseizoen. Tegenstander HKV/Ons Eibernest heeft net als DOS twee punten. De aanvang is om 20.45 uur in De Vierstee.