Volle winst Irene Dames 1 tegen Zovoc

Algemeen Sport

De strijd in de 3e divisie B van de Nevobo blijft onverminderd spannend. Irene Dames 1 is daarin nu koploper en heeft een voorsprong van 9 punten op de nummer 9 van de ranglijst. De opdracht in de uitwedstrijd tegen de nummer 10 van de ranglijst was dan ook heel simpel: winnen en geen sets verspelen.

Onder leiding van spelverdeelster Sandra Jongerius lieten de hemelsblauwen direct zien dat er niets cadeau gegeven zou worden aan Zovoc. In de eerste set liep Irene puntje voor puntje uit op het Zoetermeerse team en won deze set overtuigend. Daarmee was de teneur voor de hele wedstrijd gezet. Een degelijk spelend Irene dat steeds iets sterker was dan Zovoc. Alleen in de tweede set kwam Irene even onder druk toen Zovoc een achterstand van 5 punten in twee opslagbeurten wegwerkte.

Beloning
'Het was mooi dat juist Hanneke Caldenhoven op dat moment op stond' zei Irene Coach Erna Everaert. 'Met een belangrijk blok, een paar mooie aanvallen en een goede serveserie zette ze ons weer op het goede spoor. Aanvallen kon ze altijd al, maar het is mooi om te zien dat ze nu ook blokkerend en serverend steeds beter wordt. Een beloning voor haar harde werk op de training'.

Kandidaat
Of Irene echt titelkandidaat is over een paar weken bekend, de nummer 2, 4 en 5 van de ranglijst zijn de volgende tegenstanders. Het jonge Bilthovense team zal dan moeten laten zien wat ze echt waard zijn.

Kratos is op zaterdag, 2 december om 15.15 uur, in de Kees Boekehal in Bilthoven de volgende tegenstander van Irene Dames 1. Het zal vast weer een mooie pot te worden.    (Michel Everaert)