Coördinator Coen de Moor en Monique de Blaey, voorzitter van de projectcommissie.
Coördinator Coen de Moor en Monique de Blaey, voorzitter van de projectcommissie.

Najaarsmarkt Emmaus Bilthoven steunt vluchtelingen

Algemeen Algemeen

door Guus Geebel

Kringloopwinkel Emmaus Bilthoven houdt op zaterdag 25 november van 13.00 tot 16.00 uur een omvangrijke najaarsmarkt. Van de opbrengst is een belangrijk deel bestemd voor Stichting Project Khanaqin Vluchtelingenhulp. Deze stichting ondersteunt vluchtelingen in Irak.

De kleine hulporganisatie biedt met een team vrijwilligers hulp aan een vluchtelingenkamp met ongeveer 7000 mensen in de regio Khanaqin. Het team wordt geleid door Nasrin en Hiwa Delewi, Nederlanders van Iraakse afkomst. Tienduizenden vluchtelingen in deze regio worden opgevangen door verschillende hulporganisaties. De stichting kreeg een kamp van 7000 vluchtelingen toegewezen waar de leefomstandigheden slecht zijn. De meeste mensen zijn arm en leven in tenten met weinig sanitair. Er is een tekort aan voedsel, drinkwater en kleding.

Door aan ingeleverde spullen iets te verbeteren of alleen maar door te verkopen krijgen die bij Emmaus een tweede en soms een derde leven. Op de najaarsmarkt vindt verkoop plaats van bric à brac, sieraden, speelgoed, meubelen, huisraad, boeken en platen en tweedehands kleding. Speciaal voor deze markt worden al enige tijd bijzondere spullen apart gehouden. Het belooft weer een gevarieerde gezellige marktdag te worden. Op 21, 22, 23 en 24 november is Emmaus voor verkoop gesloten, want dan wordt de marktdag ingericht.