Warme betrokkenheid en een blije lach bij iedereen.
Warme betrokkenheid en een blije lach bij iedereen.

Zonnebloemgasten te gast in Afrika

Algemeen Activiteiten

Zaterdag 11 november waren 80 zonnebloemgasten van de afdelingen De Bilt-Bilthoven en Maartensdijk even te gast in 'Afrika': Mulki Abukar, haar tantes, oma en vriendinnen - allen afkomstig uit Somalië - zorgden bij het WVT voor een fantastisch warm Afrikaans onthaal.

Mulki nam haar zonnebloemgasten op boeiende wijze mee naar het leven op het Afrikaanse platteland. Aan de hand van gebruiksvoorwerpen vertelde ze over haar geboorteland. Hoe drinkt men er de koffie en welk ritueel hoort daarbij? Hoe ziet het leven eruit van een gemiddelde Somaliër? Hoe krijgen zij hun inkomsten binnen? Aandachtig werd geluisterd naar wat Mulki te vertellen had.

Gebruik
Intussen was er al een lekker kopje koffie geserveerd met popcorn en dadels, volgens Afrikaans gebruik. Ook waren de gasten getuige van een heuse trouwerij met Mulki als ingetogen bruid zoals de traditie dat voorschrijft. Er werd Afrikaanse muziek gedraaid en een rolstoel-gebonden gast maakte in zijn rolstoel een rondje over de dansvloer. De blije gasten maakten het feest compleet.

Maaltijd
Er werd een heerlijke Afrikaanse maaltijd geserveerd met voor ieder wat wils. De drankjes bestonden uit kamelenmelk en kamelen-mangomelk. De gasten genoten zichtbaar van al deze gezelligheid en voor men het wist werd het toetje al geserveerd. Koffie en een lekker zoete cake met abrikozenjam en kokos. Kortom het was een zeer geslaagde Afrikaanse middag dankzij aan Mulki, haar tantes, vriendinnen en oma.    (Thea van Maurik)

Een spontaan Somalisch welkom.