Logo vierklank.nl
 Bezoekers van de VvE informatiemiddag maakten kans op een prijs voor duurzame maatregelen.
Bezoekers van de VvE informatiemiddag maakten kans op een prijs voor duurzame maatregelen. (Foto: Jenny Senhorst)
Algemeen

Duurzaam platform opgericht

Succesvolle informatiemiddag voor VvE-bewoners

Appartement-eigenaren uit de gehele gemeente konden hun licht opsteken over de overstap naar duurzame energie op 18 november in het WVT-gebouw te Bilthoven. In een viertal workshops ging men in op de vraag hoe een VvE zich op een aardgasloze toekomst kan voorbereiden.

Daarnaast presenteerde Energiecentrum De Bilt en andere aanbieders zich op de informatiemarkt. Terugkerend thema, aldus organisator Helma van de Veerdonk van energiecoöperatie BENG!: 'Je moet het als VvE (Vereniging van Eigenaren) echt samen doen en dat vergt tijd.' 'Om te verduurzamen is een groen Meerjaren Onderhoudsplan nodig dat elk jaar opnieuw weer goed moet worden bekeken', zo vertelde Hans van Bezooijen van VvE Energie tijdens zijn workshop. De ontwikkelingen op het gebied van energietechnieken gaan namelijk snel en de prijsstelling van maatregelen kan ook variëren.

Ingewikkeld
'Best ingewikkelde materie', vond één van de bezoekers na afloop van de workshop. Speciaal voor bewoners die nu stappen willen zetten, heeft BENG! daarom een VvE platform opgericht. Bewoners van diverse appartementsgebouwen in de gemeente kunnen zo ervaringen en kennis delen met elkaar. BENG! zorgt voor deskundige begeleiding het komende jaar. Op de bijeenkomst bleek er veel animo voor te zijn: 16 VvE's van de 30 die aanwezig waren, schreven zich in.

Loterij
VvE De Groene Akker en Henri Dunant flat waren de gelukkige winnaars van de loterij aan het einde van de middag. Zij krijgen een duwtje in de rug met een bedrag van 500 euro voor duurzame maatregelen. Belangstellenden voor het duurzame VvE platform kunnen zich nog melden op www.beng2030.nl.       (Jenny Senhorst)

Meer berichten