Logo vierklank.nl
Historie

'Honderd jaar Bilthoven' weer in de winkel

door Henk van de Bunt

'Honderd jaar Bilthoven', het jubileumgeschenk van de Historische Kring De Bilt aan de inwoners van De Bilt (niet gratis, wel goedkoop), ligt vanaf 30 november weer in de winkel. De eerste druk van 1000 exemplaren was half oktober al uitverkocht.

'Honderd jaar Bilthoven' wordt alom gevierd door de ondernemers en ook de  Historische Kring D' Oude School. Deze vereniging bestaat dit jaar 25 jaar en zij vierde dit met een fototentoonstelling met als thema 'Bilthoven 100 jaar', die op diverse plaatsen heeft gerouleerd en een uitgave van een boek met zelfde titel.

Op 11 oktober vond de uitreiking van het eerste exemplaar plaats in de Mathildezaal van gemeentehuis Jagtlust in De Bilt aan burgemeester Sjoerd Potters. Tevens ontving uit zijn hand mevrouw M.A. Werner als 100 jarige, een exemplaar. Dit ook als een 'goedmakertje' voor het zeer slechte weer op zaterdag, 30 september, waarop zij tijdens het feest van de ondernemers van Bilthoven, samen met de burgemeester in een koets rondreed.  Ook de oudste inwoner van Bilthoven, geboren, getogen en nog woonachtig aan de 1e Brandenburgerweg, de heer Gijs Vonk, ontving een boek. Vanwege het belang van het bedrijf Inventum, alwaar vele Biltenaren en Bilthovenaren hun werkzame leven hebben doorgebracht, werd ook aan nazaten van de grondlegger van Inventum een boek overhandigd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>