Logo vierklank.nl
Han de Vries tijdens zijn inleiding over het werk van de kunstenaars.
Han de Vries tijdens zijn inleiding over het werk van de kunstenaars.
Kunst & Cultuur

Druk bezochte opening expositie

Op zondag was er een overweldigende belangstelling voor de nieuwe expositie, georganiseerd door de ArtTraverse werkgroep van de Stichting Kunst en Cultuur en de gemeente De Bilt.

Omdat inleider Han de Vries wat reisoponthoud had, stond toehoorder Stef de Niek spontaan op en stelde voor het wachten te bekorten met een verhaal. Het betrof een Haags initiatief om het afscheid van de gulden (in 2002) op te luisteren met het tonen van een bekend kunstwerk, dat een verbinding liet zien tussen 2 periodes in de geschiedenis. Stef nam op weergaloze wijze zijn publiek mee in zijn ervaring als bestuursadviseur van het toenmalige college. Na veel getouwtrek koos het college voor de Victory Boogie-Woogie van Piet Mondriaan. Dit stuk verbeeldt de overgang van een oud tijdperk (de gulden) naar een nieuw (de euro).

Metaforen
Toen Han de Vries arriveerde zat de stemming er goed in. De wereldberoemde hoboïst hield een bijzondere inleiding over de kunst van Kees van Kooten Niekerk (beelden) en kunstschilder Dick Stapel. Aan de hand van metaforen uit de muziekwereld vertelde hij op boeiende wijze over hoe hij het kijken naar deze kunstwerken beleeft. Zijn verhaal was doorspekt met anekdotes en bijzondere gebeurtenissen uit zijn muziekverleden. Na deze boeiende verhalen trok het publiek onder het genot van een hapje en drankje langs de kunstwerken en bleef nog lang na.          (Frans Poot)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>