Logo vierklank.nl
Zang Veredelt laat zich horen in de Opstandingskerk
Zang Veredelt laat zich horen in de Opstandingskerk
Muziek

Gevarieerd concert Zang Veredelt

door Henk van de Bunt

Zang Veredelt kwam tijdens haar gebruikelijke najaars-concert zondag 12 november in de Opstandingskerk te Bilthoven weer met een verrassend dubbelconcert. Dit keer samen met het Studenten Gitaar Ensemble Nederland. Wethouder Hans Mieras was een van de gasten.

Het koor wordt nu alweer twee jaar gedirigeerd door Paul Krijnen, die zeer recent een onderscheiding ontving van de stad Utrecht voor zijn jarenlange inspanningen o.a. op koorgebied in deze stad. Caroline Kuipers verzorgde de pianobegeleiding. Dit gitaarensemble beoefent onder leiding van Susana Opanski alle facetten van het gitaarspel, van klassiek tot modern en van Spaans tot tango. Zang Veredelt zong de hellekoren uit Orpheus en Euridice van Cristoph Gluck m.m.v. de tenor Jeroen de Vaal. Ook bracht het koor een medley uit de musical Les Miserables ten gehore, naast vele andere muziekstukken.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>