Logo vierklank.nl
 Nico Jansen, een volksvertegenwoordiger pur sang neemt afscheid.
Nico Jansen, een volksvertegenwoordiger pur sang neemt afscheid.
Politiek

Nico Jansen verlaat gemeenteraad

door Guus Geebel

Tijdens de gemeenteraadsvergadering op donderdag 30 november zal Nico Jansen om gezondheidsredenen de raad verlaten. Hij vertegenwoordigde bijna 18 jaar de ChristenUnie in de Biltse gemeenteraad. Jansen wordt opgevolgd door Theo Aalbers die bij de komende raadsverkiezingen ook lijsttrekker voor de ChristenUnie is.

Theo Aalbers wordt in dezelfde raadsvergadering als commissielid zijnde niet raadslid opgevolgd door Michelle Schuurman-Voorma uit Hollandsche Rading. Zij staat bij de komende raadsverkiezingen op plek twee van de lijst van de ChristenUnie. Die lijst telt tien kandidaten afkomstig uit alle kernen. Nico Jansen (70) wordt na vier keer lijsttrekker te zijn geweest nu lijstduwer. Jansen woont in een appartement midden in het dorp Maartensdijk met uitzicht op het Maertensplein. Hij is gehuwd, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Zijn werkzame leven bracht hij in verschillende functies door bij het energiebedrijf PEGUS. Zijn kennis van elektronica maakte hem op veel plaatsen in het bedrijf inzetbaar. Van de bouw van hoogspanningsmasten tot het ontwikkelen van warmtemeters voor stadsverwarming.

Zwakkeren
Nico Jansen groeide op in Utrecht. Na zijn militaire diensttijd werd hij daar actief bij het GPV, een partij die in 2000 opging in de ChristenUnie. De belangstelling voor politiek ontstond vanuit zijn vele maatschappelijke activiteiten vanuit de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt. Hij kwam daarbij altijd op voor de zwakkeren in de samenleving. Als raadslid wilde hij vooral volksvertegenwoordiger zijn en was hij zoveel mogelijk aanwezig bij activiteiten in alle kernen. Hij maakte in die tijd vier burgemeesters mee die allemaal een eigen stijl hadden. Jansen bewaart warme herinneringen aan burgemeester Alexander Tchernoff.

Natuurbehoud
Jansen zette zich als raadslid steeds in voor natuurbehoud, zoals bij de aankoop van 16,5 hectare natuurgrond in het gebied van de Biltse Duinen. Hij stemde eens tegen een voorstel van zijn eigen wethouder en wist daarmee te bereiken dat bomen op Larenstein nog enkele jaren bleven staan. Hij kwam ook altijd op voor de eigen identiteit van de kernen, zoals eerder dit jaar bij het debat over zondagopenstelling van winkels. Waar Jansen zich ook altijd voor inzette waren de vrijwilligers, ouderen en mensen die steun nodig hebben. Nico en zijn vrouw doen dat ook in de persoonlijke sfeer. Zij zorgen al sinds zijn elfde voor hun kleinzoon die bij hen inwoont. Bij dat alles is de Bijbel steeds de leidraad.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>