Avond over sluipverkeer

Algemeen

Beter De Bilt organiseert op dinsdagavond 28 november om 20.00 uur een thema-avond over het tegengaan van sluipverkeer door Hollandsche Rading via de Tolakkerweg.

Beter De Bilt wil dat de inwoners van Hollandsche Rading niet langer de tol betalen voor het verbreden van de A27. Raadslid Jette Muijsson: 'Nu is de overlast van het sluipverkeer voor de inwoners van ons mooie groene dorp een ware nachtmerrie geworden. Stinkende voertuigen die de wegwerkzaamheden proberen te ontwijken. Je kunt het dorp niet in of uit zonder lange wachttijden. Gevaarlijk bovendien vanwege automobilisten die het wachten beu zijn en onverantwoorde risico's nemen'.

Verbreding
Heeft gemeente De Bilt verzuimd om goede verkeersremmende maatregelen te nemen voor deze langdurige situatie? Het duurt immers nog even voordat de verbreding van de snelweg klaar is. Muijsson: 'Het is oude politiek: afwachten en hopen dat het meevalt. Beter De Bilt wil in gesprek over effectieve oplossingen en maatregelen en wil de kennis en ervaring meenemen in haar voorstellen. Inwoners zijn als geen ander bekend met de eigen woonsituatie en daarbij het meest betrokken. Beter de Bilt vindt: elk goed idee verdient aandacht. Daarnaast wisselen wij graag ervaringen uit over de uitwerking van de Gebiedsvisie Hollandsche Rading. Papier is geduldig maar wat is de praktijk? Wij ontmoeten elkaar graag op 28 november in het Dorpshuis in Hollandsche Rading'.