Logo vierklank.nl
 De schrijfmarathon van klas 1C.
De schrijfmarathon van klas 1C.
Jeugd

Leerlingen schrijven voor mensenrechten

Op 15 november gaven de leerlingen van alle 1e en 2e klassen van Aeres Maartensdijk de aftrap voor de schrijfmarathon van Amnesty in onze gemeente. Ze schreven samen 302 brieven en groeten aan personen van wie de mensenrechten met voeten zijn getreden en aan de regeringen die daarvoor verantwoordelijk zijn.

Ondanks de voorbeeldteksten was het nog een hele uitdaging want de brieven en groeten werden in het Engels, Spaans of Frans geschreven. Wel stoer natuurlijk als je thuis kunt vertellen, dat je een brief in het Spaans hebt geschreven aan de president van Honduras. Peter Hartman, de docent die het initiatief nam voor deze actie, en Toon Gerritsen die als gastdocent de schrijfmarathon inleidde met 2 filmpjes over Amnesty en de mensenrechten, waren onder de indruk van het enthousiasme waarmee de leerlingen deze uitdaging aangingen. Ze hopen hier een jaarlijks terugkerend evenement van te kunnen maken.

(Toon Gerritsen)

Op zaterdag 9 december is de schrijfmarathon in De Bilt van 10.00 uur tot 14.00 uur in het Lichtruim, Planetenplein 2 in Bilthoven. Voor meer informatie: https://debilt.amnesty.nl/.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>