Geconcentreerde blikken voorafgaand aan de wedstrijd.

Thuisnederlaag voor DOS

Voor de eerste thuiswedstrijd van het Westbroekse DOS was De Vierstee gezellig volgestroomd. Het aanwezige publiek zag eerst DOS 2 in een spannend duel met 19-18 winnen van de reserves van Achilles. Na het voorstellen van de teams - waarbij de D1 als team van de week mee mocht oplopen - ontspon zich een spannende wedstrijd tussen DOS en Achilles.

DOS startte in de basis met Cynthia van Kempen. Zij verving Linda Nap die deze week tijdens de training geblesseerd raakte. De gasten uit Den Haag scoorden de 0-1. Dit was één van de weinige keren in de wedstrijd dat DOS tegen een achterstand aankeek, want het merendeel van de wedstrijd had de thuisclub het initiatief. DOS speelde snel en was in de beginperiode ook goed in het afronden van de kansen. Bij 7- 4 pakten de Westbroekers voor het eerst drie-punten voorsprong. Het lukte helaas niet om door te drukken. Mooie kansen draaiden weer uit de korf en dit gaf Achilles de kans op 7-8 te komen. Richting het rustsignaal nam DOS het heft weer in handen. Via 11-9 werd via een goed getimede aanval in het rustsignaal de 12-10 gescoord.

Voorsprong
DOS probeerde in de tweede helft de voorsprong verder uit te bouwen. Het lukte maar niet om het gat groter te maken. Halverwege de tweede helft pakte DOS voor de tweede maal toch een drie-punten voorsprong. Maar ook bij deze 16 - 13 lukte het niet om deze te vergroten, om zo een eerste beslissing te forceren. Sterker nog bij 17-17 was het weer gelijk.

Het bleef spannend richting het einde van de wedstrijd. Enkele minuten voor tijd kwam DOS op een 21-19 voorsprong en leek de overwinning binnen handbereik. Leek, want te snel vielen de tegendoelpunten zodat de laatste twee minuten met een gelijke stand van 21-21 ingingen. Beide ploegen kregen nog enkele kansen, maar helaas voor DOS vielen de doelpunten aan de andere kant, waardoor niet DOS maar Achilles ongeslagen bleef. DOS deed zichzelf hiermee tekort, want over de gehele wedstrijd gezien was DOS zeker niet de mindere ploeg.

Aanstaande zaterdag reist DOS naar Amstelveen voor de uitwedstrijd tegen KVA. Aanvang 16.40 uur.