Vooraf is er op 25 november eerst een ontvangst door de kinderen op gemeentehuis Jagtlust, zoals in 2016.
Vooraf is er op 25 november eerst een ontvangst door de kinderen op gemeentehuis Jagtlust, zoals in 2016. Foto: Guus Geebel

Sinterklaas voor de 100ste keer naar Bilthoven

Algemeen Sinterklaas 2017

Sinterklaas komt 25 november voor de 100ste keer naar Bilthoven: 'Elk jaar is het weer een feestje om in Bilthoven zijn. Toen ik zag dat het de 100ste keer wordt, heb ik besloten er dit jaar een extra feestelijke periode van te maken', aldus de Goedheiligman.

De festiviteiten starten zaterdag rond 13.00 uur op het Kwinkeliersplein met een podium en kinderDJ. Om 15.00 uur zal Sinterklaas arriveren op de Julianalaan. 'Ik had het wel toepasselijk gevonden om met 100 pieten te komen maar gezien de drukte kan ik er geen 100 mee naar Bilthoven nemen', aldus de Sint. 'Maar ik nodig alle kinderen van harte uit om naar de intocht te komen. Vanaf 13.00 uur kunnen ze in het Sinterklaashuis een pietenbaret maken. Ik hoop dat er straks wel honderden pietjes rondlopen'.

Kwinkelier
Ook dit jaar heeft Sinterklaas weer huisvesting gevonden in de Kwinkelier. 'Klopt', beaamt de Sint. 'Het biedt ook ruimte voor het Theater van de Sint. Op woensdag- en zaterdagmiddag zijn er optredens en leuke activiteiten. Op koopzondag 3 december is het ook open.  Alle kinderen zijn van harte welkom en de toegang is gratis'. De goedheiligman heeft het Sinterklaashuis nog niet kunnen bewonderen, maar doet dat aansluitend aan de intocht. Na de ontvangst en 'meet & greet' in het centrum zal Sint koers zetten naar de Kwinkelier. Met versnaperingen op het plein,  een podium en DJ wordt het feestje daar tot 17.00 uur voortgezet.

Op de facebookpagina SinterklaashuisBilthoven en op de posters in het centrum staat het programma van het Theater van de Sint vermeld.