Veel 'wedstrijdbeelden' worden op de tribune gevormd.
Veel 'wedstrijdbeelden' worden op de tribune gevormd. Foto: Nanne de Vries

SVM verspeelt winst in de laatste minuut

SVM speelde zaterdag tegen DSOSC zonder de geblesseerde Marcel Melissen en Diederik Hafkemeijer. DOSC kon bij winst de eerste periodetitel pakken en de thuisclub wilde, geïnspireerd door een aaneensluitende periode van goede resultaten, gaan voor een vastere positie in het linker rijtje. Kortom; alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal waren aanwezig.

Na de eerste nog wat onzekere minuten van SVM-zijde werd duidelijk, dat SVM-trainer-coach Kevin de Liefde zijn huiswerk goed had gedaan: de gevaarlijke en snelle DOSC-spitsen werden uitstekend in bedwang gehouden door de SVM verdediging. Daarnaast bleek opnieuw de SVM-doelman een onneembare veste te zijn.

Wind
Met de harde wind in de rug werd SVM langzaam steeds gevaarlijker. Uit een goed uitgevoerde counter speelde Mike de Kok zich schitterend vrij, legde de bal breed op Jordy van der Lee, die knap in de 8e minuut voor de 1-0 tekende. Gaande weg ontsprong zich een echte triller met spanning, sensatie, goed voetbal en schoten van Jordy van der Lee en van de gedreven spelende routinier Kevin van Dronkelaar, die er net niet ingingen. Voor de rust werd er niet gescoord.

Wind tegen
Met Mike Boshuis voor de licht geblesseerde Kevin van Dronkelaar en de harde wind tegen hield SVM knap de controle op de wedstrijd. DOSC drong wel aan maar wist uit de spaarzame kansen niet te scoren. Na ruim een kwartier spelen loste Mike de Kok een hard schot dat op de paal belandde. SVM kreeg steeds meer ruimte omdat, DOSC vol op de aanval ging spelen. Pas in de 80 minuut en met Danny de Bie (ook al een schot op de paal) in de plaats van de moegestreden Jordy van der Lee, kwam de bevrijdende 2-0 op het scorebord dank zij Mike de Kok.

Laatste
In de spannende laatste 10 minuten gebeurde er van alles voor de beide goals. Eerst keurde de goed leidende scheidrechter de 2-1 van DOSC af; even later kwam de 2-1 toch toen een fraai afstandsschot de te ver voor zijn goal staande SVM-goalie verraste. In de 93 minuut werd het ook nog 2-2 door onoplettendheid in de SVM verdediging.

De eerste periodetitel ging uiteindelijk naar vv Benschop. DOSC en SVM gaan beiden opnieuw voor de winst in de tweede periode. De Maartensdijkers starten daartoe met vertrouwen a.s. zaterdag thuis tegen vv Maarssen.