Jong en oud kijkt weer uit naar de Trix Express clubdag.
Jong en oud kijkt weer uit naar de Trix Express clubdag.

Trix-express

Algemeen Algemeen

Op zondag 19 november is het H.F. Wittecentrum in De Bilt weer het centrum van de wereld voor Trix Express modeltreinen en hun liefhebbers. Jong en oud, uit binnen- en buitenland, verdringen zich weer rond alles wat sinds 1935 de fabriek in Neurenberg heeft verlaten.

De donateurs van de Stichting Trix Express nemen weer de mooiste stukken uit hun verzamelingen mee om er echt de hele sporthal mee te vullen. Er zijn vele demonstratiebanen want rijden is nog steeds belangrijk. Kinderen mogen zelf aan de knoppen draaien en ook zelf hun emplacement bouwen. Daarvoor zijn stapels rails en wagons aanwezig. Voor de ouderen herleven de tijden dat al dat moois vrijwel onbereikbaar in de etalages lag. Nu echter blijkt, dat die dromen toch realiseerbaar zijn. Veel prijzen liggen rond de toenmalige catalogusprijzen maar dan nu in euro's. En heeft u een exemplaar dat het niet meer doet: Er is een ervaren reparatieploeg aanwezig. Nergens meer verkrijgbare onderdelen vindt u hier ook in voldoende mate.

Trix Express werkt nog analoog: Het hoeft met Trix Express allemaal niet duur, ingewikkeld en geavanceerd te zijn: de techniek met relais, draaiknoppen en hefboompjes werkt nog steeds en is eenvoudig aan te leren. De vele experts wijzen u graag de weg.

Iedereen is welkom op deze traditioneel supergezellige clubdag op zondag 19 november in de sporthal van het H.F. Wittecentrum, Henri Dunantplein 4, De Bilt van 11.00 uur tot 16.00 uur. Inlichtingen clubdag: 06 21571565; j.w.leguit@online.nl