Logo vierklank.nl
 Na bijna 33 jaar verdwijnt het oranje autootje uit het winkelbeeld van de Hessenweg.
Na bijna 33 jaar verdwijnt het oranje autootje uit het winkelbeeld van de Hessenweg.
Algemeen

Schoenenzaak Van der Sluys stopt ermee

Na 33 jaar stoppen Kees en Joke van der Sluys met de winkel aan de Hessenweg. Eind dit jaar gaat de deur definitief dicht van de grote winkel die naam en faam wist te verwerven met kinderschoenen en gerenommeerde merken.

Kees en Joke bliezen op verzoek van de vader van Kees de schoenenzaak nieuw leven in die een aantal jaren aan derden verhuurd was geweest. De heropening was op de dag van de Elfstedentocht op 21 februari 1985. Kees had de tocht, waar hij hard voor getraind had, graag mee willen rijden. Hoe bijzonder dat ook geweest zou zijn, hij liet verstek gaan om de deur van de winkel te openen en na 14 jaar weer Van der Sluys in neon op de luifel te zien branden.

Kees en Joke vonden de winkel eigenlijk te groot om alleen schoenen te verkopen. Er kwam kleding bij voor de dames en de accessoires werden ook steeds verder uitgebreid. Vooral de kinderschoenenafdeling werd groot en was in de hele regio bekend. Net als het oranje autootje dat een prominente plek in de winkel had.

Stoppen
Al 7 jaar speelde de gedachte om te stoppen in hun hoofd. De eerste overnamekandidaat kwam uit de familie en meldde zich in 2010. De bank verleende echter geen medewerking en Kees en Joke gingen zelf verder. In 2015 was er nog een gegadigde, maar ook die onderhandelingen kwamen niet rond. Na de derde mislukte poging om het bedrijf over te laten nemen besloten ze eind 2016 met de grote inkoop te stoppen en de winkel langzaam uit te verkopen. Inmiddels is de zaak leger dan ooit en gelden er aangepaste openingstijden. Vanaf 1 december zijn de deuren alleen nog op vrijdag en zaterdag open voor de verkoop van de laatste restanten, decoraties en inventaris.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>