SKC De Bilt bestaat vijfentwintig jaar

Algemeen Algemeen

Stichting Kunst en Cultuur De Bilt bestaat 17 november 2017 vijfentwintig jaar. Dit wordt gevierd met een feestelijke bijeenkomst (voor genodigden), waarbij ook de SKC Muzeprijs 2017 zal worden uitgereikt. De bijeenkomst vindt plaats vindt op vrijdag 17 november in de Serre van de Centrumkerk aan de Julianalaan in Bilthoven.

Voorzitter Ellen Thier vertelt: 'In 1992 werd de Stichting Kunst en Cultuur De Bilt opgericht. De doelstelling van destijds was het bevorderen van culturele activiteiten voor de inwoners van De Bilt. Vanaf de oprichting heeft SKC een rijk palet laten zien aan diverse activiteiten. De oorspronkelijke doelstelling staat daarbij nog steeds overeind. In de loop der jaren is de aard van de activiteiten echter gewijzigd, waarbij veel activiteiten een lange traditie kennen. De vijf grote Keramuze-tentoonstellingen, die in de periode 1993-2005 in De Bit plaats vonden, hadden een landelijke uitstraling. De Biltse Muziekparade heeft zich voortgezet in vele Korenfestivals, de ArtTraverse in het gemeentehuis heeft al vele jaren boeiende tentoonstellingen met kunstenaars uit heel Nederland, het evenement Gluren bij de Buren vindt in 2018 voor de tiende keer plaats. Verder hebben er de afgelopen jaren vele kunstlezingen, schrijverslezingen en muziekvoorstellingen plaatsgevonden. De jongste loot aan de stam is het SKC Filmhuis, dat succesvol boeiende arthouse-films in Theater Het Lichtruim vertoont'.

Al deze activiteiten kunnen alleen plaats vinden dankzij de enthousiaste inzet van een heel team vrijwilligers. Tijdens de bijeenkomst wordt ook de SKC Muzeprijs uitgereikt. Dat is een jaarlijkse onderscheiding voor inwoners van De Bilt die zich op het gebied van Kunst en Cultuur buitengewoon hebben onderscheiden; hetzij als uitvoerend kunstenaar, hetzij vanwege hun verdienste het culturele klimaat in De Bilt gestimuleerd te hebben. Tijdens de prijsuitreiking zal ook een aantal eerdere prijswinnaars aanwezig zijn.